BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Amb quina copa hem de beure el vi?

07/febrero/2022

T’has comprat una ampolla de vi i vols assaborir-la com cal? Triar la copa adequada per fer-ho és molt més important del que t’imagines!

La varietat de raïm, el cupatge (la barreja de varietats), la collita, la maduració en bótes de fusta... Tots aquests components influeixen en el gust i l’aroma del vi i, per tant, en l’experiència que tenim a l’hora de degustar-lo. Però en aquesta llista en hem deixat un ingredient molt important: la copa. No és el mateix beure vi en un got que en una copa. I tampoc és el mateix fer-ho en una copa ampla que en una d’estreta, ni en una de plàstic que en una de vidre. Per tant, com ha de ser la copa per beure vi?

En primer lloc, ha de ser de vidre. Transparent, llis i sense colors. D’aquesta manera podrem veure bé i apreciar els matisos de color del vi, els daurats dels vins blancs i els violacis dels vins negres. A més, ha de tenir un peu prou llarg perquè puguis subjectar la copa sense tocar-ne el cos. Pensa que si agafes la copa pel cos, estaràs escalfant el vi i la temperatura de consum és molt important alhora de degustar-lo con cal.

Ja ho tenim, doncs: de vidre, transparent i amb un peu prou llarg per agafar-la bé. Doncs no del tot, perquè falta saber com ha de ser el cos de la copa. N’hi ha de desenes de formes, però t’explicarem bàsicament com ha de ser la copa per a vi blanc, per a vi rosat i per a vi negre.

Com ha de ser la copa de vi negre?
Si t’agrada el vi negre i vols apreciar-lo com cal, la copa que has de triar ha de ser del tipus Burdeus o Borgonya. Es tracta de copes grosses, amb el cos allargat i l’obertura més estreta per ajudar a concentrar les aromes del vi quan ens el bevem.  La Burdeus és una mica més esvelta que la Borgonya, però totes dues són perfectes per degustar un bon vi negre.

Com ha de ser la copa de vi blanc i de rosat?
Per al vi blanc, tria una copa semblant a la Burdeus però una mica més petita. Com que els vins blancs acostumen a ser menys complexos que els negres (tot i que hi ha excepcions), un cos més petit i allargat et permetrà mantenir més bé la temperatura del vi, i un peu una mica més llarg també evitarà que toquis el cos amb la mà i que s’escalfi el líquid.

Hi ha més varietats de copes?
A banda d’aquestes dues, que són les més importants, també hi ha copes més específiques, com la clàssica copa flauta per als escumosos, com els caves. Totes estan pensades per treure el màxim profit de les característiques del vi.

On puc trobar-les?
Tenir a casa les millors copes per brindar i gaudir d’un bon vi negre, blanc o rosat ara és més fàcil que mai, gràcies als jocs de copes i gots de Bonpreu i Esclat, que pots aconseguir acumulant punts amb les teves compres fins al 27 de març. Són jocs de copes i gots Schott Zwiesel, de disseny atemporal i ideals per gaudir en qualsevol ocasió. A més, gràcies al vidre Tritan, que disposa d'una certificació ecològica de fabricació, aquesta cristalleria resisteix a un gran nombre de rentats sense perdre la brillantor i és més resistent als trencaments. I si vols aconseguir-les més ràpid, comprar vins i caves catalans té premi: obtindràs un punt extra per la compra de 10 € en vins i escumosos del país!

Així doncs, només cal que et busquis una excusa per celebrar el que et vingui més de gust i obrir una bona ampolla de vi per estrenar les teves copes.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.