BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Arancini amb espincacs

19/abril/2020

L’escriptor Andrea Camilleri és el creador d’un dels personatges de ficció més coneguts de la literatura italiana, el comissari Salvo Montalbano, que entre el 1994 i el 2019 va protagonitzar gairebé trenta novel·les. Quan Camilleri va crear Montalbano, ho va fer homenatjant Manuel Vázquez Montalbán, que va ser el creador del famosíssim detectiu Pepe Carvalho.

Tant Montalbano com Carvalho comparteixen la passió per menjar bé i, en el cas del comissari italià, un dels seus plats preferits són els arancini, una mena de croquetes d'arròs tradicionals de Sicília i d’altres parts del sud d’Itàlia, que admeten tota mena de farcits, com aquests espinacs.

Segur que quan les cuines també se t'obre la gana de llegir alguna novel·la de Montalbano. Km 123 és la darrera que es va publicar abans de la mort de Camilleri, l'any passat.

 

Ingredients per a 6 persones:

  • 350 g. d’arròs bomba
  • 20 g. de mantega
  • 1 bri de safrà
  • 30 g. de parmesà ratllat
  • 1 l. d’aigua
  • sal
  • oli d’oliva verge extra

 

Per al farcit:

  • 500 g. d’espinacs frescos
  • 250 de formatge tendre de vaca
  • 120 de pernil cuit tallat a daus
  • 200 g. d’aigua
  • Sal

 

Per arrebossar:

  • 80 g. de farina
  • 110 g. d’aigua
  • pa ratllat
  • oli de gira-sol

 

Preparació:

1. Cou l’arròs amb un litre d’aigua i sal, 25 min, fins que quedi ben sec. Abaixa el foc i incorpora-hi el safrà diluït amb una mica d’aigua. Barreja-ho bé i incorpora-hi el parmesà ratllat i la mantega. Remena-ho.

2. Unta una safata amb oli d’oliva i posa-hi l’arròs, ben estès, perquè es refredi fàcilment. Cobreix-ho amb un film i deixa’l refredar 2 h.

3. Per al farcit: talla el formatge a cubs molt petits. Pica el pernil cuit. Renta els espinacs i cou-los en un cassó amb aigua i sal; escorre’ls molt bé i deixa’ls refredar. Quan estiguin freds, pica’ls i barreja’ls amb el pernil i el formatge.

4. Per a l’arrebossat: barreja l’aigua i la farina en un bol, procurant que no quedin grumolls, fins que et quedi una pasta homogènia.

5. Per a cada ‘arancini’, agafa uns 180 g. d’arròs cuit i posa’t-els al palmell. Afegeix-hi la barreja d’espinacs, pernil i formatge al centre i tanca-ho formant una bola.

6. Passa les boles per la barreja d’aigua i farina i arrebossa-les amb el pa ratllat.

7. Fregeix-les en una paella amb oli de gira-sol abundant, fins que quedin daurades.

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.