BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Arròs caldós de llamàntol

24/noviembre/2020

Ingredients (per a 4 persones):

▪️ 1 sípia bruta de 300 g
▪️ 1 llamàntol ▪️ 2 grans d’all
▪️ 1 ceba
▪️ 1 pebrot verd
▪️ 1 pebrot vermell
▪️ 2 tomàquets madurs
▪️ 1 culleradeta de pebre vermell
▪️ un pessic de brins de safrà ▪️ 320 g d’arròs bomba
▪️ 2 litres de fumet
▪️ 4 cullerades d’oli d’oliva
▪️ sal
 
Preparació:
 
1. Neteja la sípia i talla-la a daus; reserva’n la melsa.
2. Separa el cap, les potes i les pinces del llamàntol. Talla la cua a rodanxes, el cap per la meitat i trenca les pinces picant-les amb una mà de morter.
3. Pela els alls i la ceba, i pica’ls. Renta els pebrots, pela els tomàquets i talla’ls a dauets.
4.Escalfa una cassola amb dues cullerades d’oli d’oliva, posa-hi el llamàntol i marca els trossos per totes bandes. Retira’l i reserva’l.
5.Afegeix la sípia a la cassola i sofregeix-la 5 minuts; retira-la i reserva-la. Aleshores, aboca dues cullerades més d’oli a la cassola i sofregeix-hi la ceba, els pebrots i l’all 10 minuts.
6.Passat aquest temps, incorpora-hi el tomàquet i sofregeix-ho 10 minuts més. Després, posa-hi la melsa, la sípia, el pebre vermell, el safrà, un polsim de sal i l’arròs. Sofregeix-ho 2 minuts sense deixar de remenar-ho.
7.Aboca-hi 2 litres de fumet calent i els trossos de llamàntol. Deixa-ho coure durant 15 minuts i deixa-ho reposar 3 minuts fora del foc.
 
 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurarlas o rechazar su uso pulsando el botón "Configurar". Más información.