BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Bonpreu i Esclat aposta pel producte local i de km 0

29/junio/2020

Les xarcuteries dels nostres supermercats ofereixen un ampli ventall d’embotits tradicionals, procedents de tot el territori, elaborats de manera artesanal i amb ingredients naturals.

Que un producte sigui local o de km 0 vol dir que s’ha  produït a una distància relativament propera al seu punt de venda. Quan consumim aquests productes contribuïm a disminuir la petjada de carboni i afavorim els petits productors del territori, empreses sovint familiars i amb una àmplia experiència en el sector. Com que han viatjat poc, els productes de proximitat ens arriben amb els seus valors nutricionals intactes, fet que contribueixen a una alimentació més sana, equilibrada i saludable.

 

Embotits de km 0 a Bonpreu i Esclat

A Bonpreu i Esclat reconeixem en els productes de proximitat i km 0. A les xarcuteries dels nostres establiments s’hi pot trobar una àmplia representació d’embotits de productors locals arrelats al nostre territori. L’obrador de Can Pistraques, al Tarragonès, segueix elaborant productes amb la recepta heretada del 1873, tant en el procés d’elaboració com en els ingredients utilitzats. De Can Pistraques ens arriba la llonganissa seca, botifarra -blanca i negra- i bull -blanc i negre-. Tots ells productes artesanals, cuits amb brou casolà en caldera i lligats de manera manual.

Un altre producte per excel·lència és la llonganissa de VIC IGP de Casa Riera Ordeix,  que podeu trobar als nostres supermercats o bé a talls al taulell o bé amb la peça sencera de 290 grams. Casa Riera Ordeix, única empresa productora de llonganisses que s’ubica dins la capital d’Osona, elabora el mateix producte des de 1852, mantenint la tradició més ancestral i utilitzant ingredients 100% naturals. En destaca el seu procés de curació, en el qual les llonganisses es pengen en assecadors de fusta originaris, amb el punt just de temperatura i humitat. S’hi estan entre tres i sis mesos fins a ser servides.

De les comarques d’Osona, a Bonpreu i Esclat servim la somalla, el fuet sense lactosa, la llonganissa i el bull –blanc i negre- dels Embotits La Gleva, una empresa familiar, centenària, amb experiència i qualitat reconeguda en tots els seus productes. I de l’Alt Empordà ens arriba el singular bull de fetge, un producte elaborat per Embotits Ginjaume, una empresa familiar amb quaranta-sis anys d’experiència en el sector de la carn i els embotits, especialitzada en salaons, xoriços i cuits. Provinents del seu obrador, també s’hi pot comprar el llom sec, la baiona del coll o la botifarra de perol, entre d’altres.

 

Productes arrelats al territori

Qui vulgui optar per una bona botifarra, l’empresa familiar Jaume Abras de Riudellots de la Selva, ens fa arribar una nombrosa selecció d’aquest producte que elaboren a petita escala i a un obrador tradicional que ofereix plena garantia en seguretat alimentària. L’experiència centenària els avala per elaborar un embotit de qualitat que conserva unes característiques organolèptiques excel·lents. I si en lloc de botifarra escollim un pernil extra de primera qualitat, podem optar per un pernil La Selva, obrador que ens fa arribar pernil cuit extra llauna, pernil cuit extrareduït en sal o llom curat, entre d’altres. La Selva és una empresa centenària, especialista en l’elaboració de pernil cuit i gall d’indi, i de productes d’alta xarcuteria, seguint els processos d’elaboració més tradicionals. Sense marxar de les comarques gironines, Embotits i Patés Costabona ens ofereixen productes curats de manera natural a més de mil metres d’alçada i amb unes condicions ambientals privilegiades. L’empresa familiar elabora els embotits amb les millors matèries primeres conservant unes excel·lents propietats.

Del Ripollès, el Berguedà, la Garrotxa i el Vallès Oriental els establiments Bonpreu i Esclat compten amb productors locals i artesans, com embotits Esquiador, de Ripoll, que ofereixen fuet, secallona o llonganissa xoriçada; Casa Fígols, al Berguedà, amb diversitat de productes curats i cuits, com la llonganissa celler grossa o les quatre varietats de bull blanc i negre; els embotits Oix, a la Garrotxa, un obrador artesà que ofereix fuet, llonganissa i xoriç; i Casa Pedragosa, a Caldes de Montbui, que ens fa arribar una llonganissa gourmet utilitzada en degustacions. 

També comptem amb Mallart Artesans Xarcuters, de La Llacuna, que ens elabora productes fets de manera artesanal amb matèries primeres de qualitat com la carn de porc Duroc. Destaquem també els productes del Grup Avinyó (Conserves AUSA i Catalana d’Embotits) que ens elabora peces senceres de fuet ral, bisbe blanc i bisbe negre; i llescats de 100 grams envasats en una innovadora safata de cartró on hi podem trobar espatlla curada, llonganissa, xoriç o llom curat, entre d’altres.

Finalment, a Bonpreu i Esclat també hi podeu comprar el típic xolís del Pirineu, la secallona, les mini secallones i el fuet de Cal Tomàs, al Pallars Jussà. Es tracta de productes elaborats segons les receptes tradicionals del Pallars, i curats seguint els processos naturals durant els mesos d’hivern. Per a la seva elaboració s’utilitzen peces de porc de primera qualitat procedents de porcs criats de manera respectuosa. Els embotits són aptes per a celíacs i intolerants a la lactosa.

Embotits artesanals, fets amb receptes centenàries i ingredients de qualitat. Als nostres supermercats hi trobaràs els productes de proximitat i km 0 que més s’adaptin al teu gust i necessitats. Ara només toca gaudir-los!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.