BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

Bunyols de vent

08/abril/2020

Abans que arribi el dia de la mona amb tota la seva dolçor, els bunyols de vent ens han endolcit tota la Quaresma. Estan elaborats amb una base de farina fregida en oli i, després, ensucrada. S'anomenen de Quaresma o de vent perquè són fets d'una massa molt flonja i sembla que, per dins, estiguin buits, és a dir farcits de vent. Si no t’atreveixes a fer-los a casa, en trobaràs de boníssims a les nostres fleques.

Ingredients per a uns 30 bunyols:

  • 75 g de farina
  • 125 ml de llet (també pots utilitzar aigua)
  • 3 ous mitjans
  • 20-30 g de sucre
  • sal
  • oli d’oliva verge extra
  • llevat
  • greix de porc (opcional)
  • anís

 

Preparació: 

Per a la massa: en un bol, posa la farina en forma de volcà i incorpora-hi tots els ingredients menys l’oli i l’anís Pasta la barreja i deixa-la reposar 2 h al bol, tapada i en un lloc temperat. D’aquesta manera, la massa doblarà el seu volum. Agafa petites porcions de massa i fes-les agafar la forma definitiva. Posa oli abundant en una paella. Quan estigui ben calent, afegeix-hi les porcions de massa i deixa-les fins que quedin daurades pels costats. Treu els bunyols de la paella, escorra'ls i posa-hi l’anís i una mica de sucre per sobre.

 

Más entradas de blog

CARXOFES SALTADES AMB OU ESCUMAT I PERNIL

Ingredients per a 2 persones: Per a l’oli d’all i julivert (d’aquí te'n sobrarà per a...

Tot el que has de saber del bacallà, el rei de la Quaresma

És un dels peixos més consumits al nostre país, especialment per Quaresma i Setmana...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurarlas o rechazar su uso pulsando el botón "Configurar". Más información.