BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

angle-left Atrás

Recepta de calçots al forn amb salsa

Recepta de calçots al forn amb salsa

13/enero/2020

Recepta de calçots al forn amb salsa, ingredients per a 4 persones:

  • 2 nyores
  • 2 o 3 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d’alls
  • 15 g d’avellanes torrades
  • 15 g d’ametlles torrades
  • 1 llesca de pa torrat
  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 50 ml de vinagre
  • Sal
  • Pebre vermell de La Vera picant
  • 1 manat de calçots

 

  1. Per a la salsa, elimineu la cua, les nervadures i les llavors de les nyores, i deixeu-les en remull almenys 5 hores.
  2. Preescalfeu el forn a 200 °C. Escaliveu els tomàquets i la cabeça d’alls durant 15 minuts. Retireu-los del foc, deixeu-los temperar i peleu-los. Escorreu la nyora i, amb l’ajuda d’una cullera, traieu-ne la carn. Peleu les avellanes i les ametlles.
  3. Tritureu tots els ingredients amb la llesca de pa, l’oli d’oliva verge extra, el vinagre, mitja culleradeta de sal i una culleradeta de pebre vermell. Reserveu la salsa.
  4. Preescalfeu el forn a la màxima potència. Netegeu els calçots eliminant-ne les arrels i la primera capa. Col·loqueu-los a la reixeta del forn separats i coeu-los. Retireu-los del forn i emboliqueu-los en paper de diari 10 minuts o fins al moment de servir. Serviu-los acompanyats de la salsa.

Más entradas de blog

Les espècies són el millor substitut de la sal

Segur que heu sentit o llegit més d’una vegada els consells que demanen reduir la quantitat...

Menjar sa per estar bé

“Que el teu aliment sigui la teva medicina”, ja ho deien els grecs fa milers d’anys quan...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información.