Ingredients per a 4 persones:
500 g de cloïsses
1 ceba gran
2 grans d’all
1
culleradeta de pebre vermell
1 tomàquet ratllat
4 patates
mitjanes
500 ml de brou de peix
1 cua de rap
50 g
d’avellanes torrades
branques de julivert
oli d’oliva
verge extra
sal
Preparació:
1. Posa en remull les cloïsses en abundant aigua salada durant
almenys 2 hores. Passat aquest temps, neteja-les bé i reserva-les.
2. Pela la ceba i els grans d’all,
pica’ls i posa’ls en una cassola ampla greixada amb 4 cullerades d’oli
d’oliva verge extra. Sofregeix-ho durant 10 minuts a foc molt suau.
Afegeix-hi la culleradeta de pebre vermell, remena-ho, incorpora-hi el
tomàquet i continua la cocció fins que s’hagi absorbit l’excés d’aigua
i quedi una salsa lligada.
3. Pela les patates, renta-les i
talla-les a trossos, però, abans d’acabar cada tall, trenca l’últim
tros (d’aquesta manera surt el midó i la salsa queda més lligada).
Incorpora-les a la cassola, remena-ho i aboca-hi el brou de peix.
Deixa-ho bullir durant 15 minuts a foc suau.
4. Neteja la cua de rap, sala-la i
incorpora-la a la cassola juntament amb les cloïsses. Cou-ho 10 minuts
més. En l’últim moment afegeix-hi les avellanes picades i el julivert.
Remena-ho i continua la cocció 5 minuts més. Serveix-ho.
