BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Com has de rentar els aliments frescos?

06/abril/2020

Els productes frescos que compres reuneixen totes les garanties d’higiene i seguretat alimentària, però a casa els has de rentar bé abans de menjar-los o cuinar-los.

Les fruites i les verdures són els ingredients frescos principals que comprem. Al supermercat i a les botigues arriben en perfectes condicions de seguretat i d’higiene, però el transport i l’emmagatzematge a casa fa que sempre sigui millor rentar-les bé abans de cuinar-les o menjar-les.

La millor manera d’aprofitar totes les propietats nutritives de les fruites, les verdures i les hortalisses és menjar-les crues o amb coccions mínimes. En aquests casos és molt important la higiene, ja que abans d’arribar a casa nostra aquests productes han passat per moltes mans, magatzems i ambients diferents. Per això és important tractar-les adequadament.

Rentar les hortalisses a casa és molt fàcil i no et faran falta productes específics. Als armaris de la cuina i a la nevera tens tot el que et cal i, el més important, fer-ho bé no malmet els aliments ni en redueix les propietats nutricionals.

Primer de tot, aigua

Ja fa molt que sentim a parlar de la importància de rentar-nos bé les mans abans de manipular qualsevol aliment. El primer que has de fer abans de cuinar, doncs, és rentar-te les mans amb aigua i sabó. Ara més que mai, tenir les mans ben netes abans de manipular qualsevol aliment és fonamental. Renta't a consciència com a mínim durant 40 segons.

A més, quan hagis acabat de rentar un aliment, torna't a rentar les mans abans de continuar amb un altre producte. Pensa que si sempre ha estat fonamental tenir les mans netes abans de cuinar, ara ho és encara més i no està de més que agafis l’hàbit. Un cop fet això, ja et pots posar a cuinar!

Per rentar les fruites i verdures, abans de cuinar-les o preparar-les, especialment si te les has de menjar crues, posa-les sota un raig d’aigua freda, fins i tot si és fruita que hagis de pelar. D’aquesta manera, a més, eliminaràs qualsevol resta de sorra o brutícia que hagi pogut quedar. Si n'hi ha, fer servir un raspall suau et pot ajudar a treure-la.

Bicarbonat, vinagre i llimona

Per netejar bé les verdures abans de menjar-les crues, en una amanida, per exemple (tingues en compte que si les bulls, les altes temperatures de la cocció ja són un bon desinfectant), també pots recórrer a dos ingredients que estan presents a gairebé totes les cases: bicarbonat i vinagre.

A casa, pots diluir una cullerada de bicarbonat en un litre d’aigua i submergir-hi les verdures i les hortalisses un parell de minuts (no ho allarguis innecessàriament) o, si fas servir vinagre, pots diluir-lo amb una mica d’aigua. Si també hi afegeixes un raig de suc de llimona, a més, tindràs una solució antioxidant ideal per posar-hi aquells aliments que tendeixen a canviar de color. 

A la cuina

Rentar les fruites i les verdures adequadament no en redueix ni n'altera les propietats nutricionals. Segueix aquests consells que t'hem donat i podràs gaudir de les teves receptes amb verdures, hortalisses i fruites amb tota la seguretat i tranquil·litat. El més difícil de tot, potser, serà escollir quina recepta vols preparar però, per sort, a Bonpreu i Esclat trobaràs tots els productes frescos que necessitis per gaudir d’una alimentació sana, variada i equilibrada.

 

 

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.