BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Coneixes els productes de tardor?

03/noviembre/2016

Consumir fruites i verdures de temporada aporta molts beneficis a l'organisme, ja que es tracta de productes acabats de collir i que, per tant, conserven millor els seues nutrients així com les propietats organolèptiques. Dit d'una altra manera, tota fruita o verdura tindrà més gust i aportarà més vitamines i minerals quan es cull en l'època de l'any en què és pròpia.

En aquesta època, a la secció de fruiteria de Bonpreu i Esclat trobaràs els productes de tardor més típics del nostre territori com són:

  • les castanyes: podem gaudir de castanyes des de principis de la tardor fins a gairebé finals de desembre. Es tracta d'un fruit sec molt energètic i, malgrat que normalment només les mengem cuites al forn o a la brasa, també es poden preparar en puré o crema, per elaborar postres, com a ingredient de múltiples plats, etc.
  • els moniatos: el moniato és un tubercle —com la patata— que es caracteritza pel seu gust dolç i pel fet d’aportar nutrients com la provitamina A i les vitamines C i E o l’àcid fòlic.
  • les magranes: sota la seva pell gruixuda, s'amaga una fruita de color vermell intens. Les magranes destaquen per ser baixes en calories i riques en antioxidants. Pots afegir els grans de magrana a les teves amanides, per fer-ne sucs, en macedònia...
  • les xirimoies: tot i que potser és encara desconeguda per a alguns, la xirimoia esdevé una bona font de vitamina C i potassi. Per menjar-les en el seu punt òptim, es recomana comprar-les una mica verdes i deixar-les madurar a casa.
  • les carabasses: la carbassa ofereix mil i una possibilitats a la cuina per fer crema, a la planxa, farcida... I saps què? És una fruita, i no una verdura!
  • els caquis: caracteritzats pel seu color taronja intens quan són madurs, els caquis són ben dolços i alhora una font de vitamines A i C i antioxidants que els converteix en una fruita ben nutritiva.
  • els codonys: són la base per fer el tradicional codonyat, tot i que també pots cuinar-los al forn, i és que aquest fruit no s’acostuma a menjar cru perquè la seva polpa és massa àcida i poc digerible. Destaquen pel seu alt contingut en fibra i tanins, que li atorguen propietats beneficioses sobre el sistema gastrointestinal.

Consumir vegetals resulta fonamental en la dieta de petits i grans, perquè aporten nutrients indispensables per al nostre organisme. És per això que a Bonpreu i Esclat t’ho posem fàcil perquè puguis gaudir de les fruites i hortalisses fresques de cada estació de l’any.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.