BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Coneixes els productes de tardor?

03/noviembre/2016

Consumir fruites i verdures de temporada aporta molts beneficis a l'organisme, ja que es tracta de productes acabats de collir i que, per tant, conserven millor els seues nutrients així com les propietats organolèptiques. Dit d'una altra manera, tota fruita o verdura tindrà més gust i aportarà més vitamines i minerals quan es cull en l'època de l'any en què és pròpia.

En aquesta època, a la secció de fruiteria de Bonpreu i Esclat trobaràs els productes de tardor més típics del nostre territori com són:

  • les castanyes: podem gaudir de castanyes des de principis de la tardor fins a gairebé finals de desembre. Es tracta d'un fruit sec molt energètic i, malgrat que normalment només les mengem cuites al forn o a la brasa, també es poden preparar en puré o crema, per elaborar postres, com a ingredient de múltiples plats, etc.
  • els moniatos: el moniato és un tubercle —com la patata— que es caracteritza pel seu gust dolç i pel fet d’aportar nutrients com la provitamina A i les vitamines C i E o l’àcid fòlic.
  • les magranes: sota la seva pell gruixuda, s'amaga una fruita de color vermell intens. Les magranes destaquen per ser baixes en calories i riques en antioxidants. Pots afegir els grans de magrana a les teves amanides, per fer-ne sucs, en macedònia...
  • les xirimoies: tot i que potser és encara desconeguda per a alguns, la xirimoia esdevé una bona font de vitamina C i potassi. Per menjar-les en el seu punt òptim, es recomana comprar-les una mica verdes i deixar-les madurar a casa.
  • les carabasses: la carbassa ofereix mil i una possibilitats a la cuina per fer crema, a la planxa, farcida... I saps què? És una fruita, i no una verdura!
  • els caquis: caracteritzats pel seu color taronja intens quan són madurs, els caquis són ben dolços i alhora una font de vitamines A i C i antioxidants que els converteix en una fruita ben nutritiva.
  • els codonys: són la base per fer el tradicional codonyat, tot i que també pots cuinar-los al forn, i és que aquest fruit no s’acostuma a menjar cru perquè la seva polpa és massa àcida i poc digerible. Destaquen pel seu alt contingut en fibra i tanins, que li atorguen propietats beneficioses sobre el sistema gastrointestinal.

Consumir vegetals resulta fonamental en la dieta de petits i grans, perquè aporten nutrients indispensables per al nostre organisme. És per això que a Bonpreu i Esclat t’ho posem fàcil perquè puguis gaudir de les fruites i hortalisses fresques de cada estació de l’any.

Gestión del consentimiento de las Cookies
Te informamos que en este sitio web, propiedad de Bon Preu, S.A.U., se utilizan cookies propias técnicas, de personalización y de terceros para analizar el uso del sitio web, recopilando información sobre tu comportamiento con el fin de desarrollar un perfil específico sobre ti y mostrarte publicidad en función del mismo. A continuación, podrás aceptarlas todas haciendo clic en la opción ‘Aceptar’, rechazarlas todas menos las estrictamente necesarias haciendo clic en ‘Rechazar’ o configurarlas según tus preferencias mediante el botón ‘Configurar’. Para más información, consulta nuestra Política de cookies.