BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Consells per cuinar amb menys calories

23/febrero/2016

Tots sabem que hem de vigilar quins aliments consumim per controlar la quantitat de calories que ingerim diàriament. Però tan important és allò que mengem com la forma en què ho cuinem, ja que els tipus de cocció o tècniques de preparació poden influir molt en el seu aportament calòric. D’aquesta manera, des dels supermercats Bonpreu i Esclat volem oferir-te alguns trucs que de ben segur t’ajudaran a cuinar de forma més sana i aconseguir que els teus àpats siguin més saludables.

  1. Cuinar truita de patates al microones
    A l’hora de fer una truita de patates, pots recórrer al microones perquè la recepta sigui menys calòrica. Així doncs, hauràs de pelar i tallar les patates en trossos de mida similar i estendre’ls en un plat; tot seguit, afegeix-hi una mica d’aigua i cuina-les al microones. Un cop cuites, salteja-les en una paella amb un raig d’oli i, seguidament, barreja-les amb els ous i prepara la truita com de costum.
  2. Alleugerir el gratinat
    Per aconseguir que els gratinats siguin més lleugers, pots reemplaçar part del formatge rallat per pa ratllat o farina de galeta. De la mateixa manera, és recomanable decantar-se pels formatges amb menor proporció de greix i, al mateix temps, reduir la quantitat de calories que aporta el gratinat.
  3. Reduir el greix de les salses
    Quan volem preparar salses, per exemple per a pasta, si les diluïm amb suc de llimona o iogurt, aconseguirem que la salsa sigui més lleugera. Així mateix, també és possible fer servir llet o iogurt desnatat en comptes de nata, ja que aquests productes són més baixos en greix i ofereixen les mateixes possibilitats que la nata.
  4. Rebaixar el sucre de la melmelada
    La melmelada té un alt contingut en sucre perquè és aquest ingredient el que permet conservar la fruita en bones condicions durant molt de temps. És per això que et suggerim que, a l’hora de consumir melmelada, hi afegeixis trossos de fruita fresca per aconseguir una major quantitat de producte i una menor proporció de sucres afegits.  
  5. Endolcir amb menys sucre
    Tot i que pugui semblar contradictori, és possible utilitzar alternatives al sucre a l’hora de donar un toc dolç a les postres i altres plats que elaborem. Alguns exemples d’edulcorants d’origen natural són la vainilla, la canyella, la menta... Quins altres coneixes tu?
  6. Arrebossar de forma més lleugera
    Per preparar arrebossats, que tant agraden especialment als més petits de la casa, cal saber que tots els aliments congelats i arrebossats es poden cuinar al forn en comptes de fer-ho a la paella. D’aquesta manera, utilitzarem molt menys oli i no seran tan greixosos.
  7. No fregir a l’hora de fer patates fregides
    Malgrat que també pot aparentar ser una contradicció o un joc de paraules, el cert és que pots optar per cuinar-les d’una forma més sana i amb un resultat ben similar. El que hauràs de fer serà tallar cada patata a làmines i estendre-les en una safata apta per a forn; tot seguit, s’hi polvoritza oli i es couen fins que estiguin ben daurades.
  8. Donar més sabor en cuinar a la planxa
    Qui ha dit que els aliments a la planxa són menys gustosos? Si els maceres amb condiments com les espècies i herbes aromàtiques juntament amb oli o llimona, veuràs que tindran molt més sabor i agradaran a tothom.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.