BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Consells per organitzar la nevera

26/abril/2019

La nevera és un electrodomèstic imprescindible en les nostres vides, però de vegades no sabem aprofitar-ne tot el potencial ja que no sabem com organitzar els aliments dins del frigorífic.

Història del frigorífic

El frigorífic és el resultat de la necessitat que sempre hem tingut de conservar els aliments, evitant que perdin propietats o es facin malbé. El fred és una de les millors maneres de fer-ho i va ser el 1876 quan Charles Tellier va inventar el frigorífic, permeten la conservació i el transport de tota mena d’aliments a grans distàncies. Avui, aquest electrodomèstic forma part de les nostres vides.

Treure partit del frigorífic

Per poder aprofitar al màxim els beneficis de la nevera, és molt important que sapiguem com distribuir els aliments a l’interior. A més, també val la pena seguit un consell molt fàcil per ajudar-nos a estalviar energia: la temperatura ideal de la nevera és de 3 ºC a l’estiu i de 5 ºC a l’hivern.

Endreçar els aliments

Uns altres consells per organitzar la nevera correctament és endreçar els productes per tipologies, ja que d’aquesta manera us serà és fàcil trobar-los i, per tant, haureu de tenir la porta oberta menys temps, amb l’estalvi energètic que això suposa.

També és bona idea fer servir recipients de plàstic, ben etiquetats, per posar-hi el menjar a dins, o fer servir un film de plàstic per embolicar els productes que hàgim deixat a mitges, com podria ser una ceba o un tomàquet tallats per la meitat. D’aquesta manera, ens duraran més temps i no els haurem de llençar.

Com repartir els aliments dins la nevera

Un consell per mantenir la nevera endreçada i que us ajudarà a treure’n tot el partit i aprofitar-ne el potencial és distribuir correctament el menjar que hi posem. D’aquesta manera, els productes frescos haurien d’anar a la part inferior, preferiblement dins d’un dels calaixos. Tingueu en compte que el fred tendeix a baixar, de manera la part de sota del frigorífic és la més freda de totes.

D’altra banda, si poseu menjar que poden deixar anar líquid, val la pena que el poseu, també, a la part de baix, ja que si finalment cau líquid, embrutaran molt menys.

Què posarem a la porta?

La porta de la nevera és com una mena de calaix de sastre en què moltes vegades no sabem què posar. Allà és ideal posar-hi els ous, les begudes, les salses, la mantega i la melmelada, ja que hi tindrem un accés molt més fàcil i són aliments que no necessiten tant fred com els productes frescos.

Què va a dalt de tot de la nevera?

A la part superior de la nevera hi podem posar els lactis, com els iogurts, el formatge o la llet, a més de les sobres i les conserves.

Què posarem al mig de la nevera?

A la part mitjana de la nevera és millor posar-hi la carn i el peix. Com hem comentat abans, sempre és millor que els poseu dins de recipients, i millor encara si són de vidre.

No tot va a la nevera

Tenim tendència a posar qualsevol producte fresc a la nevera, sense parar-nos a pensar si realment és necessari. El cert és que no tots els productes frescos hi han d’anar. De fet, la majoria d’hortalisses no cal conservar-les en fred, ja que això fa que perdin algunes propietats. Això sí, quan les hàgim obert, si ens en sobren, sí que les haurem de guardar a la nevera perquè no es facin malbé!

Tot en ordre

Si seguiu aquests consells per organitzar la nevera, aconseguireu un doble objectiu: d’una banda, evitareu el malbaratament, ja que els aliments se us conservaran més temps, i de l’altra estalviareu energia, ja que aquesta conservació es farà de manera més eficient.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.