BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Costelles de porc amb salsa de castanya i vermut

Per a 4 persones

01/octubre/2024

Ingredients:

  • 8 costelles de porc
  • 200 g de castanyes pelades
  • 200 ml de vermut vermell
  • 200 ml de brou
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de farina
  • 1 branca de romaní fresc
  • 1 culleradeta de mel
  • Sal
  • Pebre negre
  • Julivert fresc picat

Preparació:

1. Costelles:

  • Salpebra les costelles de porc per ambdós costats.
  • En una paella gran, escalfa una cullerada d’oli d’oliva i una cullerada de mantega.
  • Segella les costelles per ambdós costats fins que quedin daurades i cruixents per fora, però sucoses per dins. Retira-les de la paella i reserva-les.
     

2. Salsa:

  • Pela i pica la ceba i els alls.
  • A la mateixa paella on has cuinat les costelles, afegeix-hi una cullerada més d'oli d'oliva i sofregeix la ceba fins que estigui ben tendra i lleugerament daurada, uns 5 minuts.
  • Incorpora l'all picat i cuina’l durant un minut més fins que desprengui aroma.
  • Afegeix-hi la cullerada de farina i remena-ho tot bé durant 1-2 minuts perquè la farina es cuini i la salsa espesseixi.
     

3. Cuina amb el vermut i el brou:

  • Afegeix-hi el vermut vermell a la paella i deixa-ho reduir durant 2-3 minuts, remenant de tant en tant.
  • Incorpora-hi el brou de carn, la branca de romaní i les castanyes pelades. Porta-ho a ebullició i després redueix el foc a mitjà-baix, deixant que la salsa cogui a foc lent durant uns 15-20 minuts, fins que les castanyes estiguin tendres i la salsa hagi espessit una mica.
     

4. Finalització de la salsa:

  • Treu la branca de romaní de la paella.
  • Afegeix la mel i rectifica de sal i pebre al gust.
  • Si la salsa queda massa espessa, pots afegir una mica més de brou o d'aigua fins a obtenir la consistència desitjada.

5. Acabar el plat:

  • Reincorpora les costelles a la paella amb la salsa de castanya i vermut.
  • Cuina-les a foc suau durant 5-7 minuts més, girant-les perquè s'impregnin bé de la salsa i acabin de coure's per dins.
  • Decora amb una mica de julivert fresc picat per donar un toc de color.
Gestión del consentimiento de las Cookies
Te informamos que en este sitio web, propiedad de Bon Preu, S.A.U., se utilizan cookies propias técnicas, de personalización y de terceros para analizar el uso del sitio web, recopilando información sobre tu comportamiento con el fin de desarrollar un perfil específico sobre ti y mostrarte publicidad en función del mismo. A continuación, podrás aceptarlas todas haciendo clic en la opción ‘Aceptar’, rechazarlas todas menos las estrictamente necesarias haciendo clic en ‘Rechazar’ o configurarlas según tus preferencias mediante el botón ‘Configurar’. Para más información, consulta nuestra Política de cookies.