BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Crestes de formatge, mató i espinacs

04/septiembre/2020

Ingredients:

Per a la massa:

300 g de farina

150 g de mantega

1 ou gros

½ culleradeta de sal

1 ou per pintar les crestes

 

Per al farcit:

400 g d’espinacs congelats

100 g de mató

60 g de formatge parmesà ratllat

50 g de panses (un grapat)

30 g de pinyons (un grapat)

 

Preparació:

  1. Per al farcit: posa un dit d’aigua en una olla i, quan bulli, tira-hi els espinacs.
     
  2. Quan l’aigua torni a bullir, cola’ls i refresca’ls sota l’aixeta. Premsa’ls bé perquè treguin tota l’aigua i talla’ls amb unes tisores escolares o un ganivet de taula.
     
  3. En una paella gran, posa un bon raig d’oli, els pinyons i les panses. Salta els espinacs a foc fort 2 min i reserva’ls.
     
  4. Fora del foc, afegeix-hi els formatges i una mica de sal. Barreja-ho bé i reserva-ho.
     
  5. Per a la massa: en un bol gran, posa la farina, la sal i la mantega freda, a daus.
     
  6. Amassa-ho fins que la mantega desaparegui i la barreja sembli sorra.
     
  7. Afegeix-hi l’ou batut i barreja-ho fins a tenir una massa llisa i ben integrada.
     
  8. Amb un corró una mica enfarinat, estira la massa ben fina. Talla’n rodones amb un motlle o un got, i posa-les 5 min al congelador.
     
  9. Al mig de la massa, posa-hi una cullerada de farcit, tanca-la amb forma de mitja lluna i prem-ne les vores amb una forquilla perquè no s’escapi el farcit.
     
  10. Encén el forn a 180 ºC.
     
  11. Posa les crestes sobre paper de forn, pinta-les amb ou batut i enforna-les uns 15 min.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.