BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Croquetes de gamba

19/noviembre/2021

Ingredients per a 30 croquetes:
oli d'oliva verge extra
salsa rosa

Per a la massa:
400 g de gamba vermella
480 ml de llet
80 g de farina
4 grans d’all pelats
un raig de conyac
20 g de julivert picat
1 bitxo
120 ml d’oli d’oliva
un pessic de sal
pebre negre mòlt

Per a l’arrebossat:
100 g de farina
200 g de pa ratllat
5 g d’all en pols
3 g de julivert sec
2 ous

Preparació:

  1. Per a la massa: pela les gambes i, en una cassola, daura els caps i les pells amb un quart de l’oli, sal, pebre i el bitxo. Afegeix la llet i feu que arrenqui el bull, tapa i deixa que infusioni 2 h (si pot ser tot un dia, molt millor!).
  2. A la mateixa cassola, ben neta, daura l’all tallat a làmines amb la resta de l’oli. Afegeix la farina i remena fins a fer una pasta homogènia. Deixa coure fins que la farina perdi l’aroma de crua.
  3. Aboca la llet de gamba tota de cop (prèviament escalfada) i que arrenqui el bull. Deixa que s’espesseixi lentament, 15 min.
  4. Retira del foc i afegeix el conyac, el julivert picat i les cues de gamba picades, mescla bé tot i guarda la barreja a la nevera fins que es refredi.
  5. Un cop freda (12 h), fes-ne petits rectangles de la mida d’una mossegada amb l’ajuda d’un ganivet.
  6. Per a l’arrebossat: mescla el pa ratllat amb el julivert i l’all. Passa les croquetes per la farina, després, per l’ou batut i, finalment, pel pa ratllat.
  7. Deixa-les refredar bé abans de fregir-les (també les pots congelar).
  8. Fregeix les croquetes en oli ben calent fins que siguin daurades per fora i serviu-les de seguida.
  9. Pots fer servir les croquetes amb una punta de salsa rosa per damunt i, opcionalment, amb un xip d’all per acabar-ho.


 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.