BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Cuinar al vapor

Cuinar al vapor és una de les maneres més saludables que hi ha de coure els aliments i val la pena conèixer-ne els avantatges i els inconvenients per treure-li tot el partit.

28/octubre/2019

Què és coure al vapor?

La cocció al vapor permet aprofitar el vapor que desprèn l'aigua quan bull per coure els aliments, sense necessitat que aquests toquin el líquid. Per aconseguir-ho, s’acostumen a fer servir olles específiques per cuinar al vapor, vaporeres i altres estris de cuina que us permetran preparar tota mena de receptes al vapor.

 

Avantatges de cuinar al vapor

Cuinar al vapor permet evitar una manipulació excessiva dels productes, i això ajuda a que mantinguin les propietats nutricionals. Per això, la cuina al vapor és plena d’avantatges com aquests:

Cuina més sana

Quan es cuinen els aliments al vapor no ens cal afegir cap tipus de greix, com oli. Això és interessant si voleu perdre pes i us ajudarà a seguir una alimentació més sana i equilibrada.

Cuina més saborosa

Quan es couen els aliments a la paella o es bullen, les reaccions químiques que es produeixen fan que canviïn de gust i que perdin alguns nutrients. Amb la cocció al vapor això no passa.

Plats més atractius

La cocció al vapor conserva millor el color dels aliments. En el cas de les verdures ho notareu de seguida, ja que quedaran molt més verdes que si les bulliu.

Cuina més neta

La cocció al vapor és molt més neta i no deixa pràcticament residus, de manera que després és més fàcil netejar la cuina.

 

Què podem coure al vapor?

Tant la carn, com la verdura com el peix es poden cuinar al vapor sense problemes i sense gaires excepcions, tot i que val la pena tenir en compte alguns punts importants:

Carn

Escolliu peces que tinguin poc greix. Si voleu que tinguin més gust, les podeu marinar abans de coure-les.

Verdures

Totes les verdures poden coure al vapor. Les podeu condimentar abans de la cocció, però poseu-hi la sal per al final.

Peix

Quedarà més bo si el cuinem embolicat en paper de forn, com si fos un papillota.

 

Estris per cuinar al vapor

Hi ha diversos estris que faciliten la tasca de cuinar al vapor. Els podeu trobar fàcilment a les botigues i aquests són alguns dels més habituals:

Accessoris per a les olles

S'acoblen a les olles i permeten cuinar al vapor. Són con un colador en què es posen els aliments. A l’olla s’hi ha de posar aigua, afegir-hi l’accessori, tapar-lo i posar-lo al foc. Com que són plegables —quasi sempre—, ajuden a guanyar espai.

Vaporeres de bambú

És l'estri tradicional de la cuina asiàtica. Té l'avantatge que transmet molt bé la calor i  permet posar-la directament a la taula ja que és molt decorativa. Si cuineu aliments que deixin moltes restes, tingueu en compte que el bambú reté les olors i això pot afectar els aliments que cuinem després.

Vaporera elèctrica

La vaporera elèctrica permet cuinar molts  aliments alhora, ja que els ingredients es reparteixen en diversos pisos. A més, les safates es poden rentar al rentaplats, de manera que és fàcil de netejar.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.