BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Cuixa de xai al forn amb herbes fresques, patates i pomes

12/abril/2021

Ingredients per a 4 persones:

1 cuixa de xai grossa, amb la pell (uns 2,5 kg)
1 cullerada de comí
2 cullerades de pebre negre
el suc i la pela ratllada d’1 llimona
½ bitxo
2 cullerades de mel
3 grans d’all pelats
branquetes de farigola
branquetes de romaní
6 fulles de julivert
oli d’oliva verge extra
sal fina
8 patates molt petites
2 pomes  

Preparació:

  1. Fes uns talls en forma de rombe a la pell de la cuixa de xai.
     
  2. Tritura l’oli d’oliva amb el pebre, un xic de sal, el comí i el bitxo. Mescla l’oli amb la cuixa i deixa-la 24 h a la nevera.
     
  3. Mescla la mel amb el suc de llimona, la pela de llimona i tres grans d’all pelats i aixafats. Afegeix-hi una mica d’oli i reserva-ho.
     
  4. Pica les herbes fresques (el romaní, la farigola i el julivert) i reserva-les. Rosteix la cuixa de xai al forn, a 180 ºC, 1 h 30 min.
     
  5. A mitja cocció, posa-hi la mescla que has fet amb la mel i ves-hi tombant la carn de tant en tant, per a una cocció uniforme.
     
  6. Afegeix-hi les patates, amb la pela ben neta i tallades per la meitat; continua la cocció 20 min més i afegeix-hi les pomes, sense el cor, sense pelar i tallades a grills.
     
  7. Acaba de coure la carn, les patates i les pomes al forn. Quan hagis tret la carn del forn, afegeix-hi les herbes picades fresques i deixa-ho reposar 5 min.

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.