BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Els millors condiments per a la barbacoa

11/abril/2019

Aconseguir un bon foc, fer servir una graella de qualitat, tenir en compte els temps de cocció de cada aliment, planificar l’ordre en què els hem de preparar… Si vols fer una barbacoa amb la família o els amics i que sigui tot un èxit, és important que no deixis res a l’atzar.

D’entrada, ja saps que és fonamental que compris ingredients de qualitat, com la carn i la verdura que trobaràs als nostres establiments Bonpreu i Esclat i al nostre supermercat online. A més, per donar un toc diferent i aconseguir la perfecció a l’hora de cuinar aquests aliments, val la pena tenir en compte una sèrie de condiments per a la barbacoa. Són ingredients que t’ajudaran a donar un punt extra de sabor exquisit a tot el que surti de la graella.

Tot seguit, et donem algunes idees sobre condiments per a la barbacoa que segur que t’aniran molt bé la propera vegada que preparis una bona graellada.

Sal per donar un toc de sabor

En la justa mesura, la sal ens ajuda a l’hora d’arrodonir determinats plats i pot ser un molt bon condiment per a la barbacoa. A més de la comuna, a Bonpreu i Esclat t’hi oferim diferents tipus de sal, que et permetran aconseguir un punt d’originalitat:

Sal Maldon

Prové del municipi de Maldon, al comtat d’Essex (Anglaterra), i s’obté de forma artesanal amb mètodes tradicionals que ja feien servir els romans i els saxons. Avui dia és un condiment molt interessant per a la barbacoa. Té un sabor salat força intents i, per això, s’ha de fer servir en menor quantitat que la sal comuna. S’aconsella incorporar-la al final.

Flor de sal

Es recull, seguint tècniques tradicionals, de la capa fina de sal que es forma a la superfície de l’aigua del mar. Són uns cristalls fins amb una proporció més gran de minerals i més matisos de sabor que la sal comuna. També cal tenir en compte que la flor de sal conté menys sodi i s’ha d’afegir just abans de servir el plat.

Sal rosa de l’Himàlaia

És un condiment excepcional per a la barbacoa, al qual s’atribueixen nombroses propietats saludables. Se’n pot afegir a plats de peix o de carn, però es recomana posar-la fora del foc per conservar-ne totes les propietats, el color vistós i la textura cruixent que la caracteritzen.

 

Salses per a tots els gustos

Les salses també són un bon condiment per a la barbacoa, ja que ens aporten un extra de sabor. Ens ajuden a complementar i intensificar el gust de les carns i de les verdures. La salsa romesco i el típic allioli són perfectes per acompanyar una bona graellada. Però també tenim a l’abast altres opcions molt interessants:

Salsa chimichurri

És una de les salses per excel•lència per a les carns a la graella i un condiment per a la barbacoa que val la pena tenir molt en compte. Generalment és picant i es prepara amb julivert, all, xili, sal, oli d’oliva i vinagre.

Salsa barbacoa

És molt gustosa i fàcil de preparar. Prova de fer-la amb aquesta senzilla recepta. Sofregeix ceba picada i un gra d’all. Quan la ceba sigui rossa, incorpora-hi sucre morè i mel, i deixa-ho caramel•litzar. Afegeix-hi suc de taronja i vinagre, i deixa-ho al foc fins que comenci a bullir. Després posa-hi quètxup, salsa Worcestershire i pebre vermell, i deixa que faci xup-xup alguns minuts. Rectifica-ho de sal i pebre, i passa la salsa per la batedora.

Marinats, un toc extra de sabor

Les barreges d’espècies confereixen a la carn un sabor molt especial i són un gran condiment per a la barbacoa. Et proposem un adob que combina molt bé amb el xurrasco de vedella, el conill, les broquetes de pollastre i la tira de costella de porc. Prova de fer-lo la propera vegada que tinguis convidats i vulguis oferir-los una bona graellada.

Per preparar aquest deliciós adob com a condiment per a la barbacoa, unta la carn amb oli i empolvora-la amb una barreja de sucre blanc i morè, gingebre, pebre vermell i negre, algunes fulles de romaní, all i ceba. Quan arribi el moment de fer la carn, retira-la de l’adob i cou-la lentament a la graella.

Herbes aromàtiques: un condiment per a la barbacoa que no falla mai

Les herbes aromàtiques són condiments per a la barbacoa que permeten aromatitzar i especiar els plats de manera natural i saludable. Recorda que han de donar un toc al plat, però mai tapar-ne el gust. A més, és molt important que les hi afegeixis al final de la cocció perquè no perdin les aromes i el sabor.

Romaní

És un dels condiments més emprats per a la barbacoa i un complement perfecte per a algunes carns, com ara el conill, sempre que es faci servir amb moderació, ja que té una aroma molt forta i un gust una mica amarg. Una bona idea és cremar-lo amb la brasa. D’aquesta manera, aconseguiràs que els aliments agafin una certa aroma de bosc.

Menta

Aquest condiment és ideal per a la barbacoa. Pots fer servir algunes fulles fresques de menta per aromatitzar el xai. Com a resultat, agafaran un toc refrescant molt atractiu al paladar.

All i julivert

Sens dubte, es tracta de la combinació més tradicional. Diuen que el julivert és la planta aromàtica més utilitzada arreu del món, i és cert que a la cuina catalana es fa servir moltíssim. A més, és un condiment excel•lent per a la barbacoa.

Olis aromatitzats

Són ideals per a les carns. Si els fas servir com a condiments per a la barbacoa, veuràs com el resultat serà molt més saborós. Si vols donar un toc d’aromes de bosc als plats de carn, prova de fer oli de tòfona. Renta una tòfona negra, que pots trobar envasada a les nostres botigues, talla-la a làmines i posa-la a macerar en oli d’oliva verge extra durant uns quants dies. Si no tens tant de temps, posa l’oli en una cassola al foc a baixa temperatura i confita-hi la tòfona una bona estona.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.