BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Els secrets per gaudir d’una bona cervesa

01/marzo/2019

Beure cervesa és tot un ritual. Tant si t’agrada forta o suau, com si busques sabors clàssics o varietats diferents que et sorprenguin el paladar, a Bonpreu i Esclat i al nostre servei de compra online segur que hi trobaràs l’opció més adequada per a tu.

A l’hora de gaudir d’aquesta beguda tan refrescant, a més de triar un producte de qualitat que encaixi amb les teves preferències, és important que tinguis en compte una sèrie de consells, que van des de la manera de conservar-la fins al moment de servir-la. Si els segueixes, podràs gaudir al màxim de l’ampli ventall de matisos que t’ofereix el món cerveser.

La millor manera de conservar la cervesa

Un dels detalls més importants per poder gaudir d’una bona cervesa és emmagatzemar i conservar correctament les ampolles, sobretot si es tracta de varietats artesanes. Aquest tipus de producte se sol envasar en vidre fosc per protegir el líquid de l’exposició directa a la llum, que pot influir negativament en el gust de la beguda i modificar-ne l’aroma i les propietats organolèptiques. Perquè això no passi, cal guardar les ampolles en un lloc ventilat i fresc, lluny de la llum del sol, a una temperatura que no sobrepassi en cap cas els 20 °C. També és important evitar l’exposició als canvis bruscs de temperatura i les olors fortes, que poden malmetre la beguda. Moltes cerveses artesanes no estan pasteuritzades i es mantenen en bones condicions durant un període molt més curt que les industrials.

Algunes varietats, sobretot les que contenen menys alcohol (de tipus lager, pilsner, cerveses molt suaus…), convé conservar-les a la nevera i consumir-les en poc temps. Pel que fa a la manera de desar l’ampolla, els experts aconsellen fer-ho en vertical. Aquesta posició ens ofereix diversos avantatges. D’una banda, el sediment que deixa el llevat es diposita al fons i és més fàcil servir-la sense que caigui al got. D’altra banda, si està dreta, l’exposició del líquid a l’aire (del coll de l’ampolla) es redueix. Això fa que el procés d’oxidació s’alenteixi i, per tant, que el producte es mantingui en bones condicions durant més temps. Finalment, en vertical el contacte del líquid amb el tap és menor i s’evita que agafi sabors no desitjats.

Com s’ha de servir la cervesa?

El recipient —got, copa o gerra— ha d’estar fred, però mai glaçat. El millor és posar-lo entre 15 minuts i mitja hora a la nevera, perquè el vidre es refredi. A més, perquè el líquid llisqui bé quan l’hi aboquem, el millor és mullar el recipient abans amb aigua freda. Un altre detall que cal tenir en compte és la quantitat d’escuma que posem al got. No hi ha una mesura exacta. A algunes persones els agrada amb molta escuma i d’altres prefereixen posar-ne poca. En general, per apreciar totes les qualitats de la cervesa, es recomana formar una corona d’uns 2 o 3 centímetres. Ha de ser brillant i mantenir-se una estona. Si vols que l’escuma sigui més compacta, no omplis el recipient de cop. El millor és fer el tiratge en diverses tongades, deixant que el líquid vagi reposant. Primer inclina lleugerament el recipient 45° i, quan el líquid i l’escuma arribin a la vora del got o de la gerra, atura’t un moment i posa’l dret per continuar abocant-hi la beguda fins que s’ompli completament. Com més lluny és l’ampolla, més forta és la caiguda i més escuma es genera.

Tipus de recipients

Hi ha moltes persones que beuen directament de l’envàs que conté la beguda, però no és una bona idea en absolut. Quan bevem de l’ampolla (o de la llauna, segons el cas), no podem gaudir de les aromes que s’alliberen en servir la cervesa. A més, és possible que ens resulti molt més pesada. El motiu és que ens empassem tot l’àcid carbònic que normalment s’allibera quan aboquem la cervesa en un altre recipient. La tria del got o de la gerra és, en gran part, qüestió de gustos i, en molts casos, respon a motius pràctics (no a totes les cases hi ha diferents tipus de recipients per servir la cervesa). Tanmateix, val la pena saber que en funció del recipient podrem apreciar més o menys els matisos que ens ofereix la beguda. En repassem alguns dels més habituals:

Gerra

Resulta ideal per al consum de cerveses lager (les més comunes). Va molt bé per mantenir la beguda freda, ja que, com que l’agafem per la nansa, l’escalfor de la mà no passa al líquid.

Copa tulipa

És perfecta per a les cerveses de sabor fort i alta graduació.

Got de boca ampla

És el més recomanable per poder apreciar totes les aromes que ens ofereix la beguda.

Got de tub

Se sol emprar de manera habitual als bars, però molts experts no el recomanen perquè, com que té la boca estreta, quan bevem el nas en queda fora i no podem apreciar bé l’aroma que desprèn la cervesa.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.