BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Flam de calçots i gambes

19/enero/2016

Ingredients:

  • 600 g de calçots
  • 150 g de gambes
  • 6 ous
  • 250 ml de nata líquida
  • sal
  • pebre negre
  • nou moscada
  • oli d’oliva
  • una mica de mantega
  • un polsim de farina

 

Preparació

  1. Pelar i rentar els calçots, eliminar-ne l’arrel i la part superior, i tallar la part més blanca a trossos petits.
  2. Posar un raig d’oli en un cassó i coure els calçots fins que siguin tous. Escórrer-los i reservar-los.
  3. Pelar les gambes i reservar els caps per a una altra preparació. Tallar les cues a trossets i saltar-les al mateix cassó dels calçots. Quan agafin color, afegir-hi els calçots i coure 5 minuts més a foc mitjà.
  4. Passat el temps, abaixar el foc i afegir la nata al cassó, sense deixar de remenar. Rectificar de sal i pebre i afegir-hi un polsim de nou moscada. Quan la nata comenci a espessir-se, retirar el cassó del foc i triturar la barreja, no massa fina.
  5. Batre els ous en un bol i afegir-los a la crema de calçots i gambes. Barrejar-ho bé i posar-ho en un motlle rectangular untat amb una mica de mantega i farina.
  6. Posar el motlle al bany maria i coure’l al forn preescalfat a 175ºC, 60 minuts. Quan hagi passat el temps, comprovar el punt de cocció amb una agulla i, si surt neta, ja el podreu retirar del forn.
  7. Deixar refredar el flam a temperatura ambient i després desemmotllar-lo i tallar-lo per servir.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.