BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Fruita seca, energia molt saludable

26/septiembre/2018

Carregada d’energia saludable, vitamines i minerals, la fruita seca és un dels elements fonamentals de la dieta mediterrània i una gran aliada de la salut. Val molt la pena tenir-la en compte i incorporar-la a l’alimentació (sense oblidar que ens ofereix un alt valor calòric, per la qual cosa cal consumir-la en quantitats moderades). Fer-ho és molt senzill: és ideal per picar entre hores (podem menjar-ne un grapadet a mig matí o per berenar) i la podem incorporar com a ingredient per elaborar tot tipus de receptes (amanides, guisats, salses, cremes, batuts, pans, postres…). Les possibilitats de la fruita seca són infinites!

A Bonpreu i Esclat hi tenim una àmplia varietat de fruita seca per a tots els gustos: torrada, al natural, ecològica… També disposem de còctels amb barreges de diferents fruites seques que són perfectes, per exemple, per donar un toc extra de sabor i enriquir tot tipus d’amanides.

Coneixes les virtuts de cada una de les fruites seques que pots trobar al teu supermercat? Tot seguit, repassem les principals propietats d’algunes de les més populars.

 

Ametlles: aliades del sistema cardiovascular

En el marc de la gran família de la fruita seca, les ametlles són una de les opcions més nutritives. Destaquen especialment per l’aportació de calci i d’àcids grassos monoinsaturats, que ajuden a controlar el colesterol i els triglicèrids. S’ha demostrat que consumir-ne ajuda a enfortir les parets de les artèries, de manera que menjar ametlles contribueix també a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars. A més, com que contenen una gran quantitat de fòsfor, poden servir d’ajuda per enfortir les dents i els ossos.

 

Avellanes per prevenir l’envelliment prematur

Originàries de l’Àsia, les avellanes es caracteritzen per ser molt riques en vitamina E, un antioxidant poderós que ajuda a prevenir els danys que els radicals lliures provoquen a les cèl•lules, els teixits i els òrgans. Un parell de grapats d’aquesta fruita seca cobreixen les necessitats diàries de vitamina E, que, a més de contribuir a evitar l’envelliment prematur, també ajuda a enfortir el sistema immunitari i a protegir la salut del sistema cardiovascular.

 

Nous: ajuden a mantenir el colesterol a ratlla

Les nous també són un aliment molt interessant per prevenir les malalties cardiovasculars. A més, diversos estudis científics han demostrat que contribueixen a mantenir a ratlla els nivells de colesterol. També són molt riques en proteïnes (per la qual cosa resulten molt adequades per a les persones vegetarianes que no consumeixen proteïnes animals), vitamines A, B1, B6, B9 (àcid fòlic) i àcids grassos omega-3 (que ajuden a alleujar els símptomes de les malalties inflamatòries, com ara l’artritis reumatoide o la psoriasi).

 

Anacards per equilibrar el sistema nerviós

Són originaris de la regió amazònica, al nord-est del Brasil, però actualment es cultiven arreu del món en països amb clima tropical. Aquesta fruita seca és inconfusible per la forma arronyonada, el gust dolç i la textura mantegosa. En la composició nutricional hi destaca l’aportació d’omega-6 i de coure, un mineral essencial per al bon funcionament del sistema nerviós. A més, són una font extraordinària de vitamina E, vitamines del grup B, magnesi (imprescindible per a la formació dels ossos i per als processos metabòlics que permeten l’obtenció d’energia) i ferro.

 

Festucs per combatre el cansament

El cultiu d’aquesta fruita seca es remunta més de 10.000 anys enrere en la història. A l’antiga Pèrsia, els festucs eren un aliment reservat exclusivament als membres de la reialesa. Avui dia, són una de les fruites seques més populars i valorades. Entre els beneficis que ens aporten, hi destaca la quantitat de vitamina B6, que ajuda a regular els nivells de glucosa en sang i redueix el cansament i la fatiga.

També contenen una dosi important d’antioxidants, entre els quals sobresurten especialment la luteïna i la zeaxantina, molt importants per a la salut dels ulls, ja que els protegeixen dels danys que provoca l’exposició a la llum solar i contribueixen a prevenir l’aparició de determinades malalties, com ara les cataractes o la degeneració macular, un trastorn associat a l’edat.

 

Com pots veure, consumir fruita seca ens ofereix tota una sèrie d’avantatges molt interessants. Anima’t a incorporar-la amb moderació a l’alimentació cada dia i gaudeix de tot el seu sabor i dels extraordinaris beneficis que ens aporta.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.