BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

Galetes del Drac i la Rosa de Sant Jordi

22/abril/2020

Ingredients per a 4 persones:

Per a la massa de les galetes de mantega:

  • 400 g. de farina fluixa
  • 120 g, de sucre llustre
  • 1 ou
  • 200 g, de mantega
  • sal fina

 

Per a la glassa reial de colors:

  • 5 g de clara d’ou
  • 30 g. de sucre llustre (molt fi)
  • Unes gotes de suc de llimona o vinagre
  • Unes gotes del colorant que vulguem (opcional)

 

Preparació:

1. Per a les galetes: Barreja a mà en un bol (si tens una màquina de varetes elèctrica molt millor) la mantega (en textura pomada, mai desfeta) i el sucre fins que estigui ben cremós.

2. Afegeix la sal, la farina tamisada i l’ou. Barreja-ho fins que tinguis una massa homogènia i reserva-la a la nevera, 1 hora mínim, ben tapada.

3. Al cap d’1 hora estira la massa amb un corró fins que et quedi amb un gruix d’uns 5 mm., entre 2 papers de forn. Refreda-la de nou uns 20 minuts.

4. Un cop freda talla-la amb el talla pastes amb la forma que vulguis, en aquest cas en farem dracs i roses. Retira la massa sobrant i reserva-la per tornar a fer més galetes (no la facis servir més de 3 vegades, però, ja que va perdent consistència i les galetes ja no surten igual). Refreda les galetes uns 30 minuts més abans de coure-les.

5. Escalfa el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix i cou les galetes en una safata (que estigui a temperatura ambient, no dins del forn) uns 10-15 minuts, fins que comencin a torrar-se. Treu les galetes del forn i refreda-les sobre una reixa.

6. Per a la glassa reial: Barreja els 3 ingredients fins que et quedi una massa llisa. Omple mànigues pastisseres o reserva-la per decorar les galetes més tard.

7. Quan les galetes siguin fredes decora-les com t’agradin amb la glassa.

8. Deixa assecar la glassa del tot abans de menjar-te-les!

  • Fes tantes masses de glassa reial com colors vulguis.
  • Quan tinguis les galetes fetes les pots repassar per fora amb la glassa. Si les vols pintar per dins pots fer la glassa més liquida, afegint unes gotes d’aigua a la massa.
  • No posis mai la glassa amb les galetes calentes.

 

 

 

Más entradas de blog

Pollastre cajun

La cuina cajun, d'origen francès, és típica de Nova Orleans i de tot l'estat de Louisiana, als...

Trucs i consells per fer un bon pastís

Aquestes setmanes de confinament, els pastissos s’han convertit en un dels passatemps...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurarlas o rechazar su uso pulsando el botón "Configurar". Más información.