BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

angle-left Atrás

I al setembre, la sega de l’arròs!

I al setembre, la sega de l’arròs!

02/septiembre/2016

Durant el mes de juny, els territoris arrossaires celebraven la plantada tradicional de l’arròs amb festes i activitats relacionades amb aquesta activitat històrica i tan arrelada a la cultura d’alguns territoris, com és el cas de les Terres de l’Ebre i de l’Empordà.

L’arròs és un dels cereals que requereix unes condicions més especials per créixer, perquè necessita un clima temperat i sòls de textura fina o mitjana. I després de tres mesos a la terra, el final de l’estiu és el moment de segar els camps de conreu i recollir els resultats de la plantació.

Actualment mecanitzada, la sega és una activitat que suposa la recompensa a la feina dels pagesos que s’han implicat en el seu conreu, i per això és un bon moment per aprofitar-la i convidar tothom a gaudir de les festes, dels actes i de la gastronomia vinculats a aquest producte tan essencial en la nostra dieta.

El Delta i l’Empordà la celebren
Per a la nostra dieta, l’arròs és un ingredient clau i el protagonista de nombroses receptes. Ens l’hem fet nostre i el cuinem amb els millors productes. És per això que, durant la sega, els municipis catalans on es cultiva l’arròs aprofiten per dedicar a aquest aliment festes i propostes gastronòmiques per a tots els públics.

Del 4 de setembre al 2 d’octubre, poblacions com ara Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea, l’Ampolla o Amposta reuneixen els seus habitants perquè ningú no es quedi fora de la gran festa de l’arròs, que també serveix per mostrar al públic el procés tradicional i manual de sega. Tot i que la collita de l’arròs té lloc un cop finalitzada la temporada d’estiu, aquesta època de l’any és un bon moment per al turisme de la zona.

Com l’Ebre, l’Empordà també és una zona important de cultiu de l’arròs. Concretament, és a la població de Pals on trobareu un dels arrossos més reconeguts de la meitat nord del país. A aquest municipi del Baix Empordà, a l’octubre se celebra la Festa Tradicional de la Sega de l’Arròs, també envoltada de propostes gastronòmiques i festives per a tothom.

És el moment de tastar el millor arròs del país i en molts dels supermercats Bonpreu i Esclat podràs trobar aquests arrossos de tan gran qualitat. Us animem a tastar tant el del nord com el del sud!

Foto de portada: [email protected] Tots els drets reservats.

Más entradas de blog

Quan Vilafranca es torna de colors

Vilafranca del Penedès celebra la festa major a finals d’agost amb actes que la converteixen...

Viatjant per la DO Alella

Indret privilegiat entre el mar i la muntanya El paisatge de les seves vinyes i la...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurarlas o rechazar su uso pulsando el botón "Configurar". Más información.