BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Les Santes ja arriben a Mataró

21/julio/2016

En honor a santa Juliana i a santa Semproniana, Les Santes és el nom de la festa major de la capital del Maresme, que enguany se celebra del 24 al 29 de juliol. Aquesta festa popular té el seu origen l’any 1979, quan un grup de joves vinculats al Foment Mataroní van acceptar el repte d’iniciar aquesta tradició en el marc de la recuperació democràtica.

Amb els anys, a aquesta celebració s’han afegit actes i elements festius que ja s’han convertit en costum i han fet de Les Santes una de les festes majors més destacades del calendari català, després d’assolir la consideració de Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2010.

Santes i figures
Com passa a gran part de pobles i ciutats del país, Mataró té les seves pròpies comparses, grups que animen la festa seguint ritmes i balls tradicionals. Una de les més curioses és la Família Robafaves, formada pel pare Robafaves, la Geganta, la Toneta i en Maneló, que sempre van acompanyats d’una cort de nans inquiets. Si hi aneu, també coneixereu la Momerota, la primera figura de foc recuperada per la ciutat, que es passeja amb la seva filla Momeroteta al ritme dels tabals.

Algunes de les figures amb més història són la de l’Àliga, que balla acompanyada dels ministrils, i la del Drac de Mataró, que va trepitjar la ciutat per primer cop per Sant Jordi de l’any 1991. Per la seva banda, les diablesses són les protagonistes d’una colla totalment femenina que sorprèn cada any el públic amb els seus espectacles de dansa i foc.

Diversió per a tota la família
L’acte que dóna el tret de sortida a Les Santes és la diada castellera i gegantera a la plaça Santa Anna, seguida per una cantada d’havaneres ben a prop de la platja. A més, durant els cinc dies de festa major tenen lloc activitats com ara La Nit Boja, La Pujada Tabalada, La Ruixada, el Ball de Dracs i d’altres actes per a diferents públics en què mai no falten les comparses i la música. Aquest any no hi podeu faltar, des de Bonpreu i Esclat us desitgem una molt bona festa major!

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.