Aquesta recepta d'entrecot amb os de vedella de l’Era a les brases és una de les que formen part del catàleg Graella i cerveses, que trobaràs imprès als supermercats Bonpreu i Esclat o bé descarregar-lo de la pàgina web. Tot seguit, t'expliquem un deliciós maridatge amb què segur que tothom se'n lleparà els dits!
Ingredients per a 8 persones:
- 1 enciam
- 2 cebes vermelles
- 3 alvocats
- El suc d’una llimona
- Tomàquets cirerol
- 8 entrecots amb os
- 1 pot de melmelada de pebrot
- Sal i pebre
Elaboració
- Per a l’amanida, renta l’enciam i talla’l a trossos petits. Pela la ceba vermella i talla-la a rodanxes. Pela l’alvocat i talla’l fi nament, fent unes mitges llunes. Incorpora a l’alvocat el suc de llimona, perquè no s’oxidi. Renta els tomàquets cirerol i talla’ls longitudinalment. Posa tots els ingredients en petits bols i salpebra-ho.
- Col·loca l’entrecot a la graella i cuina’l uns 8 minuts per cada costat. Condimenta’l amb pebre negre i sal grossa.
- Serveix l’entrecot amb l’amanida i la melmelada de pebrot.

La Franziskaner DUNKEL —la versió torrada de la coneguda cervesa— és molt adient per a receptes de sabor fort, com l'entrecot amb os de l'Era. Les característiques més destacables d'aquesta cervesa alemanya són:
- Color: Cervesa fosca, de color coure, totalment opac.
- Escuma: Abundant escuma, adherent, de bombolla fina, compacta i persistent.
- Aroma: Notes de fruita madura, sobretot de plàtan, alguna espècia, com la canyella, i també notes de caramel.
- Boca: Sabor similar a l’aroma, però amb notes de plàtan i regalèssia més intenses. L’amargant del torrat contrasta amb la canyella.