BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Menjar verdures és divertit!

05/febrero/2021

Hi ha vida més enllà de la verdura bullida amb patata o feta al vapor! Cada vegada volem menjar de manera més saludable i amb una presència més gran de verdures i hortalisses. Per a molta gent menjar verdura encara és sinònim de menjar avorrit: sempre les mateixes verdures, amb les mateixes coccions i amb els mateixos amaniments. Trenca una llança a favor d'aquests aliments saborosos i saludables i cuina'ls de manera diferent perquè no siguin mai més un plat avorrit: farcides, confitades, en quiche, en pizza o en ratatouille. 

Els mil i un farciments
Albergínies i carbassons, però també cebes, tomàquets i pebrots. Hi ha moltes verdures que es poden farcir, tant amb més verdures, com amb bolets, formatge, arròs, peix, carn o marisc. Hi ha molts plats ben saborosos, com cebes farcides de carn, unes albergínies al forn plenes verdures o uns carbassons farcits de tonyina! D'aquesta manera, s'aconsegueix un plat molt complet, on la verdura és la gran protagonista. Aquesta opció també et permetrà, si vols, jugar amb diferents salses d'acompanyament per adaptar-les als gustos de tota la família.

La suavitat del confitat
El confitat és una alternativa ideal per a la verdura fregida: es tracta de cuinar una o més verdures en oli abundant i a foc molt suau, fins que estigui tot ben tou, de manera que no es fregeixi. Tingues en compte que s'ha de començar a cuinar des de l'oli fred per aconseguir una cocció molt suau. És una tècnica que normalment es fa servir per a verdures de petita grandària, com alls, pastanaga, bolets, cebetes, encara que també se'n poden incloure de més grans, com els pebrots. 

La samfaina francesa
A banda de ser el títol d'una pel·lícula de dibuixos animals, la ratatouille ('menjar regirat') és un plat vegetarià de la cuina occitana que consisteix a fregir amb oli d'oliva o coure al forn un conjunt de verdures al gust: albergínies, carbassons, pebrots, tomàquets, alls, cebes…, normalment condimentades amb herbes provençals. Es tracta d'un plat similar a la nostra samfaina o al pisto de la cuina espanyola, que també són bones alternatives per menjar verdura. El ratatouille es pot menjar fred o calent i, habitualment, serveix per acompanyar algun plat principal de peix o carn, tot i que pot ser un excel·lent entrant per sí mateix.

Un pastís salat
Una altra bona opció, d'origen francès, per cuinar verdures és fer-ne una quiche. Es tracta d'un embolcall fet amb massa brisa i que es farceix amb ingredients molt diversos —on hi caben tot tipus de verdura—, a més d'ous i nata líquida i, si es vol, també algun formatge i espècies al gust. Les quiches, a més de ser molt pràctiques perquè poden solucionar un sopar saludable o omplir la carmanyola del dinar a la feina, també són una bona alternativa per fer cuina de reaprofitament i donar sortida a les restes de verdures que han quedat a la nevera. Prova amb una quiche de carbassó o una d'albergínies i ceba, per exemple. Però, tingues cura de coure el farcit abans perquè si es posa en cru, pot ser que perdi tanta aigua, que la barreja no tingui consistència.

Unes pizzes diferents
I, si la quiche és l’aportació francesa a la cuina global, la pizza ho és en el cas italià. I, si, és clar, les verdures de temporada poden ser les protagonistes de moltes pizzes, que, a més, seran més acolorides i saludables que si es fan amb altres ingredients més calòrics, com el bacó o el xoriço. Una pizza vegetal és una manera divertida i nutritiva de menjar verdura en família, especialment si hi ha algú que es resisteix a menjar els plats clàssics de verdura. I, si ets cuinetes i prefereixes fer la massa de la pizza a casa, també pots optar per, deixar de banda la farina, i fer les bases amb verdura. A més d’evitar la presència de gluten, les pizzes seran encara més saludables. Opta per fer la massa amb verdures com la coliflor o el carbassó, que a més de donar color al plat també ofereixen una textura més suau. Tot un ventall de noves possibilitats per menjar verdura d’una manera divertida.

I és que les verdures són, com hem dit, una opció molt saludable que han d'estar presents de manera constant en la nostra dieta. A banda d'aquestes cinc maneres diferents de menjar-les, també es poden preparar a la planxa o la graella, en remenats, en truita, gratinades… I pots jugar amb diferents amaniments o vinagretes i espècies per donar un sabor nou als plats. De la mateixa manera, atreveix-te a innovar i aposta per diversificar les verdures, més enllà de la mongeta tendra i el bròquil. Segons la temporada, trobaràs opcions diferents, més bones i més econòmiques.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.