Recepta de canapès de pera i formatge gratinats, ingredients
per a 4 persones:
1 pera de polpa forta (conference)
150 g de formatge de crosta (tipus Reblochon)
5 nous
1 penca d’api
12 llesques primes de baguet
Coriandre
Pebre negre
1. Retireu els fils de la part exterior de la penca d’api i talleu-la
a tires fines d’una llargada adient per a les llesques de pa.
2. Peleu les nous i trenqueu-les per la meitat.
3. Talleu el formatge a dauets; si no us agrada, elimineu-ne la pela.
4. Peleu la pera i talleu-la a làmines fines longitudinals.
5. Repartiu els daus de formatge damunt les llesques de pa. Poseu-les
en una plata per al forn coberta amb paper de forn. Poseu-les al forn
2 min, amb el gratinador calent, per fondre el formatge.
6. Traieu les llesques del forn i repartiu-hi les làmines de pera per
sobre del formatge. Remateu-ho amb els bastonets d’api i les nous, i
passeu-ho un minut més pel gratinador.
7. Traieu-ho del forn i doneu-hi un cop de pebre negre, remateu-ho
amb una fulla de coriandre i porteu-ho a taula immediatament