BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Pastís de llimona i merenga

08/julio/2022

Ingredients per a 4 persones:

Per a la base de pasta brisa:

  • 120 g de farina fluixa
  • 60 g de mantega
  • 30 rovell ou
  • 15 g de sucre llustre
  • 3 g de sal
  • 25 ml d’aigua

Per a la crema de llimona:

  • 60 g de suc de llimona
  • 70 g de sucre blanc
  • 85 g d’ou sencer
  • 90 g de mantega
  • ½ fulla de gelatina de 2g

Per a la merenga italiana:

  • 100 g de sucre
  • 30 ml d’aigua
  • 70 g de clara d’ou
  • Unes gotes de suc de llimona

Preparació:

  1. Per a la pasta brisa: Barreja la farina, el sucre, la sal i la mantega fins aconseguir una textura farinosa.
  2. Afegeix l’aigua, el rovell d’ou i treballa la massa fins a formar una massa (no l’has de treballar en excés). Reserva-la a la nevera un mínim de 30 minuts.
  3. Estira amb un corró la pasta brisa ben fina i posa-la dins un motlle rodó. Cou a 180ºC la pasta amb uns cigrons secs per a que no pugi durant 15 minuts (ha d’estar cuita). Treu els cigrons i acaba de coure la pasta del tot.
  4. Deixa refredar la pasta.
  5. Per a la crema de llimona: Mescla el suc de llimona, el sucre i l’ou en una cassola i posa-ho a cuinar a foc lent al foc fins a espessir.
  6. Mentrestant posa en remull la gelatina.
  7. Un cop estigui la mescla espessa, afegeix la mantega i la gelatina.
  8. Tritura fins a que quedi ben fi i reserva a la nevera
  9. Per a la merenga: Barreja 80 g de sucre amb l’aigua i fes-ho bullir fins a 121ºC
  10. Mentrestant bat les clares amb la resta del sucre fins a que estiguin semi muntades. Aleshores afegeix l’almívar i deixa que segueixi muntant fins a que es refredi i tingui consistència dura.

Muntatge

  • Posa dins la pasta brisa la crema de llimona i deixa que qualli a l’interior. Un cop quallada afegeix uns punts de merenga per sobre i crema les puntes amb l’ajuda d’un bufador.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.