BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Peix blau per omplir el cistell aquest mes

04/agosto/2021

Diuen que els mesos “sense erra” (o sigui, maig, juny, juliol i agost) són els millors mesos per menjar peix blau, i no podríem estar-hi més d’acord! De fet, aquest peix, ric en àcids grassos omega-3, és un dels més consumits, a l’estiu, i a les nostres peixateries en podem trobar de fresc i de proximitat per preparar plats boníssims! Per això, a continuació t’expliquem quins són els peixos blaus més saborosos per menjar aquest mes.

Sardina
És un dels peixos que més mengem aquests mesos i n’hi ha desenes de receptes que ens ajuden a treure’n tot el profit. Sobretot, es mengen a la brasa, amb una mica d’all i julivert, però també es poden fer en escabetx o arrebossades. A més, es pesquen al litoral català, de manera que la sardina, a l’estiu, és un peix de proximitat que no pot faltar ni al cistell ni a la cuina!

Sorell
És un peix ric en proteïnes i potassi que, a l’agost, està en el millor moment. Directament des de la mediterrània arriba a la peixateria a punt perquè el compris i n’aprofitis la textura suau per coure-la al forn, a la planxa o per posar-lo en algun guisat que et vingui de gust preparar. Un cop que te’l netegin i escatin bé, el podràs cuinar i menjar-te’l de seguida!

Verat
Té una carn boníssima i gustosa i és molt versàtil, a la cuina. El pots guisar (amb ceba queda molt bo!), escabetxar o coure’l al forn. També el pots fer a la brasa, acompanyat amb sardines, per exemple, o arrebossat. Vaja, que és un peix que pots preparar com et vingui més de gust! D’aquesta manera aprofitaràs les vitamines que aporta, sobretot del grup B.

Anxova / Seitó
Si hi ha un peix blau que sigui especialment conegut a la costa catalana, és l’anxova, estrella de la indústria pesquera de l’Escala. Aquí les acostumem a comprar en conserva per posar-la com a aperitiu o en amanides, ja que té un gust bastant potent, però l’anxova també es pot menjar fresca (aleshores en diem seitó), cuita al forn o fregida. Val la pena que la tastis, perquè és boníssima!

Els peixos de més enllà
Amb aquests quatre peixos que t’hem explicat t’assegurem que podràs gaudir d’uns plats i unes preparacions boníssimes. A més, cuidaràs l’entorn, perquè són peixos de proximitat, que es pesquen a les nostres costes i arriben a les llotges catalanes cada dia per vendre’s frescos a tot el territori.

Tenim la sort de viure en un país amb 580 km de litoral i llotges de pescadors repartides per tota la demarcació i  consumir peix pescat aquí que arriba a les botigues, fresquíssim, en un tres i no res.

Comprar productes de proximitat ajuda a cuidar l’economia local i protegir el medi ambient. Per això, val la pena que coneguis les opcions que t’oferim a Bonpreu i Esclat.  Bon profit!

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.