BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Peus de porc amb bolets

06/octubre/2021

Ingredients:
4 peus de porc tallats pel mig
sal grossa
aigua mineral
2 fulles de llorer
1 cabeça d’alls
5 cebes
oli d’oliva verge extra
350 g de barreja de bolets (trompetes, ceps, camagrocs, depenent de la temporada, o bolets de cultiu, com gírgoles de castanyer, de card, xiitakes, etc.)
1 got de vi ranci
1 bitxo
ratafia
2l de brou de pollastre
5 fulles de julivert fresc
pebre negre
sal

Per a la picada:
15 ametlles
15 avellanes
30 g de xocolata 70% cacau
3 llesques de pa fregit
1 gra d’all

Preparació:

  1. Cobreix els peus crus, socarrimats i tallats pel mig, amb sal granada, 20 min.
  2. Treu-los la sal i submergeix-los amb aigua mineral freda, amb llorer i una cabeça d’alls, en una cassola al foc, i blanqueja’ls. Deixa que arrenquin el bull i, tot seguit, reserva’ls en un plat o una safata.
  3. Talla les cebes a dauets i enrosseix-los a la cassola amb un raig d’oli (la ceba ha de quedar molt i molt rossa).
  4. Poleix els bolets i talla’ls a làmines.
  5. Afegeix un got de vi ranci a la ceba enrossida i deixa’l reduir.
  6. Afegeix-hi una mica de bitxo fresc a rodelles, un raig de ratafia i els peus; cou-ho a foc baix. Quan els sucs es vagin evaporant, cobreix-ho amb brou de pollastre i tapa la cassola; deixa-la bullir 3 h (afegeix-hi més aigua si cal, que els peus quedin coberts, però sense remenar-ho mai). Els últims 20 min de cocció, afegeix-hi els bolets tallats.
  7. Per a la picada: tritura les ametlles, les avellanes, la xocolata, les llesques de pa fregit i un gra d’all pelat.
  8. Afegeix-la a la cassola per sobre, perquè s’hi incorpori i es lligui. Serveix-ho amb una mica de julivert picat per sobre.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.