La pularda és la femella del pollastre de pagès; criada amb 14 setmanes i alimentada un 70% de cereals purs, presenta una carn blanca, delicada, suau i molt tendra. El greix infiltrat a la seva musculatura la fa especialment adequada per coure-la al forn.
Farcida amb prunes, panses, orellanes, pinyons i salsitxes, queda boníssima! T'expliquem la recepta, perquè puguis preparar-la a casa aquestes festes de Nadal; també la trobaràs al nostre catàleg de Nadal, juntament amb moltes altres receptes i consells, perquè aquestes festes no falti res a la teva taula.
Ingredients per a 4 persones:
- 1 pularda d’1,5 kg aprox.
- 100 g de llard
- 4 grans d'all
- 1 gotet de vi blanc
- Brou de pollastre
- Oli d’oliva
Per al farcit:
- 150 g de fruita seca (prunes, orellanes, panses i pinyons)
- Sal i pebre
- Canyella en pols
- 100 g de llonganissa crua
- 150 g de llom de porc
- 1 gotet de vi ranci
Elaboració:
- Deixa en remull tota la fruita seca durant unes hores.
- Neteja la pularda, buida-la i desossa bé la carcassa (pots demanar al carnisser/a que ho faci). Posa una mica de sal, pebre i canyella per dins.
- Talla a trossos la llonganissa, el llom i les orellanes. Salta-ho tot en una paella amb oli, juntament amb les panses, les prunes i els pinyons. Mulla-ho tot amb el vi ranci i deixa-ho reduir una mica.
- Farceix la pularda amb aquest saltat i cus-la amb fil o amb una malla.
- Posa la pularda sobre una safata de forn untada amb llard o amb oli. Afegeix els grans d’all a la safata. Tapa-la i deixa-la coure al forn, a 160 ºC, durant uns 90 minuts. Fes-li la volta de tant en tant.
- Quan s’hagi enrossit, afegeix-hi el vi blanc i un got de brou de pollastre i deixa que s’acabi la cocció.