BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Quatre formatges catalans que has de conèixer

13/mayo/2022

Qualsevol amant del formatge sap que el millor per a la pizza és la mozzarella, i, ratllat la pasta, res més bo que el parmesà. Qualsevol amant del formatge entén que el camembert marida molt bé amb el raïm i que el brie és més bo si el mengem fos. 

De fet, els bons amants del formatge saben que, a banda de bons lactis fora de les nostres fronteres, a Catalunya tenim formatges per triar i remenar, boníssims i espectaculars. Per això, volem fer un repàs dels més destacats.

Per triar i remenar

  • El formatge Urgèlia, és l'únic català reconegut amb el segell de Denominació d'Origen Protegida, que en garanteix l’origen, la tradició i la qualitat. Es fa amb llet fresca de vaca pasteuritzada, recollida diàriament de ramaders del Pirineu i té una textura tendra i molt cremosa.
  • El formatge tipus Garrotxa que ha recuperat l’esplendor els últims anys. De fet, gairebé havia deixat d’elaborar-se, però avui és un dels formatges de llet de cabra i de vaca més reconegut. El reconeixereu per la pell florida de color beix i un gust cremós i suau. 
  • El brossat, un formatge pirinenc que es fa el sèrum de llet que surt de la preparació del mató. El trobem, sobretot, al nord del territori i Andorra i queda molt bé amb la mel i les nous. Podríem dir que és el mató del Pirineu. 
  • El mató, que és el formatge fresc per excel·lència de Catalunya. Es fa amb llet de vaca, de cabra o d’ovella i té més proteïnes que la majoria de formatges frescos que trobem al mercat. No té gens de sal i això fa que pugui ser una mica insípid, però té solució fàcil: acompanyeu-lo amb mel! 

Del 14 al 15 de maig, tots els formatges catalans, a Vic
T’han vingut ganes de tastar i descobrir més formatges elaborats a Catalunya? Doncs estàs de sort, perquè el 14 i el 15 de maig, el Parc de Jaume Balmes de Vic acull 

Lactium, la mostra dels formatges catalans, que enguany arriba a la 14a edició. Es tracta d’una fira de primera categoria, que treballa per la divulgació i la promoció de la cultura del formatge artesà català, la qualitat, la innovació, la biodiversitat i la producció artesana. Per això, si us hi acosteu, tindràs l’oportunitat de tastar i comprar més de 250 formatges catalans!

De formatges n’hi ha per triar i remenar, per a tots els gustos i per a tots els acompanyaments que us pugueu imaginar. Catalunya és un país ric en gastronomia i en productes artesans i el formatge n’és un bon exemple, com pots descobrir amb la selecció de formatges artesans que trobaràs a Bonpreu i Esclat i amb la varietat de lactis que t’esperen aquest maig a Lactium.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.