BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Recepta d'espatlla de xai farcida

22/febrero/2019

Recepta d'espatlla de xai farcida, ingredients per a 4 persones:

 

  • 1 espatlla de xai desossada
  • 100 g de cansalada viada
  • 300 g de patates
  • 2 carbassons grossos
  • 1 ceba
  • 50 g d’ametlles pelades crues
  • 40 g de panses sense pinyols
  • 1 ou
  • 2 llesques de pa de pagès del dia abans
  • Estragó fresc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Mantega
  • Sal pebre negre

 

1 Peleu i piqueu la ceba. Sofregiu-la en un parell de cullerades d’oli.

2 Talleu les ametlles i les panses.

3 Retireu la molla del pa i poseu-la al bol de la batedora, amb les ametlles, les panses, la cansalada a dauets, la ceba sofregida, l’ou batut i l’estragó picat. Tritureu-ho i salpebreu-ho.

4 Repartiu-ho per dins de l’espatlla desossada, cargoleu-la bé i lligueu-la amb cordill de cuina, mirant que no hi quedin forats per on es pugui escapar el farciment. Salpebreu-la, poseu-hi una mica d’oli i poseu-la en una plata per anar al forn. Poseu-la al forn calent, a 210 ºC, com a mínim 1 h i 15 min. Aneu girant la peça almenys un parell de vegades, durant la cocció.

5 Peleu les patates i talleu-les a làmines fines.

6 Renteu els carbassons i talleu-los igual.

7 En una placa de forn untada amb mantega, feu tantes roses de làmines de patata com comensals; al damunt, poseu-hi sengles capes de carbassó, patata, carbassó i patata; salpebreu-ho moderadament i regueu-ho amb mantega fosa. Poseu-ho al forn 20 min, mentre deixeu reposar la carn, coberta amb paper d’alumini.

8 Talleu la carn i emplateu-la amb una rosa de verdures; regueu-ho amb el suc de coure la carn.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.