Recepta de pastís d'arròs i clementines, ingredients per a 4 persones:
- 200 g d’arròs
- 500 ml de llet de soja
- 4 clementines
- 4 cullerades de mel
- 2 cullerades de sucre de canya
- 50 g d’ametlla filetejada
- 1 ou
- 1 canonet de vainilla
- 1 culleradeta de canyella
1 En un cassó, poseu la llet amb la meitat de la mel i la vainilla oberta al llarg. Afegiu-hi l’arròs i deixeu que cogui, a foc suau i remenant-ho de tant en tant, fins que absorbeixi la llet. Retireu-ne la vainilla, aparteu-ho del foc i deixeu-ho entebeir.
2 Renteu les clementines i peleu-ne un parell. Talleu la pela a dauets.
3 Bateu l’ou, incorporeu-hi la canyella i l’ametlla filetejada, i afegiu-hi l’arròs tebi i la pela de clementina. Barregeu-ho.
4 Talleu la resta de les clementines a rodelles fines transversals i passeu-les per una paella amb caramel, fet amb una mica d’aigua i la resta de mel. A mesura que es caramel•litzin, passeu-les a un motlle de pastís, amb un disc de paper de forn al fons, fent una capa doble de rodanxes de clementina. Aboqueu-hi la mescla d’arròs i ou, aplaneu-la amb una espàtula i poseu-ho al forn calent, a 170 ºC, 25 min. Un cop tebi, desemmotlleu el pastís i poseu-lo en una safata per servir, amb les rodanxes de clementina de cap per dalt.