BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Refresca't menjant

22/julio/2021

Els mesos de calor necessites prendre una dosi superior d'aigua, no només per refrescar-te, sinó també per mantenir una bona hidratació de l'organisme. L’alimentació et pot ajudar, gràcies a ingredients i plats que contenen molta aigua, però que alhora són refrescants, saludables i boníssims. Parlem d'amanides, sopes fredes, fruites i hortalisses de temporada i, en general, de plats lleugers.

A l'estiu, el més important per hidratar-te és beure molta aigua, però el menjar també et pot ajudar a mantenir el nivell òptim d'hidratació del cos. Sobretot és important no fer àpats abundants, ni amb molt de greix. Els plats han de ser lleugers i sense coccions massa llargues. I cal que mengis molta fruita i hortalisses d’estiu —millor, si són de proximitat—, ja que són riques en aigua i vitamines, amb un alt contingut en fibra i altres nutrients, que ajuden a tenir unes digestions més lleugeres. Són, sense dubte, la millor alternativa gastronòmica per als mesos de calor.

Com més vermella, millor!
La fruita de temporada és una font natural d'hidratació. Especialment refrescants són la síndria i la maduixa, dues de les fruites més riques en aigua, amb un 92% del total del seu contingut. Però, no són les úniques fruites d'estiu que et poden ajudar a refrescar-te a través del menjar. El meló (un 90% d'aigua), el préssec (88%), la pinya (87%) i els albercocs (86%) també són bones opcions. Si no vols menjar directament la fruita, també pots optar per fer una macedònia variada, unes broquetes de fruita o preparar sucs —on pots incorporar fruites de sabors més àcids, com l'aranja, que té un 91% d'aigua— i liquats de fruita natural.

I amb la fruita, sola o combinada amb verdures i hortalisses, pots preparar també sopes molt saludables, hidratants i refrescants. Per començar, no t’oblidis de la sopa d'estiu per excel·lència, el gaspatxo, una proposta freda que t'aportarà moltes vitamines i serà d'allò més refrescant. Però no t'has de limitar només al tomàquet, el pots fer amb diferents combinacions amb síndria, maduixes, cireres, meló… i amb altres vegetals, tant o més refrescants i hidratants, com per exemple el cogombre, la pastanaga o els pebrots, que són ideals per incloure'ls a la teva dieta d'estiu.

Plats més lleugers
A banda del gaspatxo, altres plats interessants que es poden menjar freds són el salmorejo, l'ajoblanco, la vichyssoise, les cremes de verdura (de carbassó, de remolatxa…) i l'escalivada. Uns altres vegetals que ofereixen una alta aportació d'aigua són els de fulla verda, com els espinacs, l'enciam, la col… amb els que pots preparar amanides molt diverses. A més, en consumir els vegetals crus, aquests mantenen totes les seves vitamines i propietats. En general, les fruites i hortalisses de temporada no només t'ajudaran a hidratar-te, sinó que també t’aportaran minerals (calci, magnesi) i fibra. A més, aquests ingredients tenen poques calories.

Aigua i més aigua
Per beure, no hi ha res més refrescant i hidratant que l'aigua, però si vols donar-li un toc diferent, pots afegir-li unes rodanxes de llimona o preparar-te aigües aromatitzades, amb fruites, espècies… També són molt eficients els tes suaus i les infusions d'herbes — fredes o amb gel— i els batuts de fruita.

Els gelats i les begudes granissades són els reis de l'estiu. També pots optar per els gelats i granissats artesans i per els elaborats amb fruita natural, ja que són més refrescants, menys calòrics i contenen menys sucre. El seu consum contribuirà a una aportació d’aigua important per al teu organisme. Perquè a l'estiu pots gaudir del menjar i mantenir-te ben fresc i hidratat!

Más entradas de blog

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.