BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Sopa de carxofes amb bunyols de bacallà i greixonets de pernil ibèric

Recepta realitzada i gravada pels i les alumnes del CFGM del Pack de Cuina i Pastisseria de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

14/abril/2021

Consulta la recepta en vídeo aquí

Ingredients per a 4-6 persones:

Sopa de carxofes:
9 carxofes 
2,5 l d’aigua mineral
20 g de farina 
100 g d’oli d’oliva verge 
sal 

Bunyols de bacallà
250 g de bacallà dessalat
125 g de farina
80 g de mantega
3 o 4 ous
2 grans d’all
30 fulles julivert
oli
sal

Xips de carxofa
2 carxofes pelades 
oli d’oliva 

Greixonets de pernil ibèric
150 g de pernil ibèric gras 
 

Preparació de la sopa de carxofes:
1. Pela les carxofes i guardem-les en un pot amb aigua i cues de julivert.

2. Posa al foc una olla amb l'oli d'oliva verge i la farina. Remena-ho i quan la farina sigui cuita, afegeix l'aigua, sala-ho i, quan arrenqui el bull, afegeix-hi les 9 carxofes i deixa-les coure uns 30 minuts.

3. Quan estiguin cuites, les triturem i les passem per un colador.

Preparació dels bunyols de bacallà:
1. Escalda el bacallà en 500ml d'aigua i l'escorre'l. Reserva'n l'aigua.

2. Escalfa ¼ de litre d'aigua d'escaldar el bacallà amb la mantega i un pessic de sal. Quan bulli, afegeix la farina sense parar de remenar fins que la massa quedi homogènia.

3. Fora del foc, afegeix els ous un per un, tot remenant amb l'espàtula. Seguidament, afegeix-hi el bacallà picat amb all i julivert.

4. Agafa porcions de 25g de la pasta i fregeix-les a 160º-180º. Quan els bunyols estiguin rossos, posa'ls sobre un paper absorbent.

Preparació dels xips de carxofa:
1. Lamina 3 carxofes, fregeix-les en l'oli i reserva-les sobre un paper absorbent.

Preparació dels greixonets de pernil ibèric:
1. Estira el pernil en una safata a 90º durant 10-15 minuts fins que quedi ben cruixent i ja pots emplatar! nuts fins que quedi cruixent

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.