BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

angle-left Atrás

Els superaliments

Els superaliments

07/junio/2017

Has sentit a parlat dels superaliments i encara no saps què són? Es tracta d’aliments amb gran poder antioxidant que, amb una petita quantitat, aporten nombrosos beneficis per a la salut. Alguns d’ells són encara poc coneguts com la col kale o la cúrcuma, mentre que d’altres fa molts anys que en mengem, com el bròquil o la carabassa. A Bonpreu i Esclat podràs trobar tots aquests superaliments perquè puguis incloure’ls en la teva alimentació i gaudir de totes les seves propietats que et detallem a continuació.
 

Col kale
Aquesta varietat de col, que es caracteritza per les seves fulles arrissades, és molt rica en nutrients, especialment en: calci, ferro i vitamines C, A i K. La col kale ajuda a controlar el colesterol i potencia el sistema immunitari , alhora que resulta antioxidant i antiinflamatòria.
Com es pot menjar? Doncs, són moltes les opcions: pots preparar una amanida amb les fulles més tendres, fer-ne una truita, cuinar-la al vapor, en crema de verdures... Tot i que la temporada de kale és durant la tardor i l’hivern, pots trobar-ne durant tot l’any.

 

Bròquil i ‘bimi’
El bròquil és una verdura molt coneguda i de la qual fa temps que se’n coneixen els beneficis, com el fet que contribueix a la prevenció del càncer. En canvi, de ben segur et preguntaràs què és el bimi, oi? Doncs, es tracta d’un creuament natural de bròcoli i col xina conegut també com l’essència el bròquil que aporta més zinc, àcid fòlic, antioxidants i vitamina C.

 

Alvocat
Els alvocats destaquen pels greixos saludables que ajuden a disminuir el colesterol conegut com a “dolent” (LDL) i fan augmentar el “bo” (HDL). Altres propietats d’aquesta fruita són: la seva acció antioxidant, l’alt contingut en vitamines A i C –que li atorguen el poder antioxidant– i fibra, la qual regula els nivells de sucre en sang.

 

Bolet xiitake
Des de fa segles, els xiitake s’han utilitzat en la medicina tradicional xinesa com a prevenció o curació de malalties. Aquests bolets ajuden a reduir els nivells de colesterol i a reforçar el sistema immunològic. Un altra de les seves bondats és el fet d’aportar molta fibra, ferro i vitamina D.
 

Quinoa
Popularitzada els darrers anys a casa nostra, la quinoa ha estat un aliment bàsic en l’alimentació de nombrosos països de Sud-Amèrica. Aquesta llavor aporta proteïnes més completes que altres cereals, per la qual cosa es converteix en un bon aliment substitutiu de la carn en dietes vegetarianes, un aliment recomanat per als esportistes o per a qualsevol persona que vulgui incorporar-la en una dieta variada i saludable. Convé destacar que la quinoa no conté gluten i és rica en ferro i calci.

Más entradas de blog

Viatjant per les Vies Verdes

Seguint el rastre del tren Les vies verdes són antigues infraestructures ferroviàries...

Lliurament de premis del 18è Concurs de Cuina

El passat dilluns 3 de juliol, vam celebrar l’acte de lliurament de premis de la 18a edició...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información.