BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Trucs i recomanacions per estalviar a la factura d'electricitat.

21/septiembre/2020

 

T'ajudem a reduir el consum elèctric amb consells molt útils i fàcils!

Planifica la il·luminació de casa

Substitueix les bombetes per uns leds. Serà més eficient i consumiràs menys, amb un estalvi energètic de fins a un 80%.

A més, duren més, tenen millor lluminositat i el seu impacte ambiental és quasi nul. A diferència de les bombetes de baix consum o convencionals, no contenen mercuri.

Tot i això, prioritza la llum natural, mantingues els llums apagats el màxim possible i recorda apagar-los en sortir d'una habitació.

Apaga els electrodomèstics

Deixar els electrodomèstics encesos pot encarir la factura entre un 5% i un 16%. Estalvia apagant la televisió, la ràdio, l'ordinador, etc., abans d'anar a dormir.

Important: si els desendolles, estalviaràs encara més. Per això et recomanem fer servir lladres que permeten desconnectar diversos endolls a la vegada. De totes maneres, hi ha aparells que poden ser una excepció, com la nevera, que s'ha de mantenir encesa per conservar el menjar.

Per altra banda, un bon manteniment dels aparells també ajuda a estalviar més. Per exemple, mantenint nets els filtres de l'aire condicionat, netejant el serpentí de la nevera, etc. A més, allargaràs la seva vida útil.

Controla la temperatura de la llar

L'estimació de la temperatura òptima de casa oscil·la entre 19 ºC i 21 ºC a l'hivern i entre 24 ºC i 26 ºC a l'estiu. Si incrementes la temperatura, augmenta el consum entre un 5 i un 10%.

A la nit et recomanem apagar o abaixar el termòstat fins a 15 ºC, ja que als dormitoris s'aconsella una temperatura sobre els 15 ºC i 17 ºC.

Instal·la proteccions solars

Utilitza tendals, persianes o pèrgoles segons les necessitats de l'habitatge, tenint en compte punts clau per a la seva efectivitat, com la disposició, l'orientació, el color i la ventilació. Així, conservaràs millor la temperatura interior, reduiràs la despesa en aire condicionat o calefacció i podràs estalviar fins a un 30% a la factura.

Consell: a l'estiu abaixa les persianes durant el dia per mantenir la casa fresca (i així reduiràs l'aire condicionat) i a l'hivern abaixa-les durant la nit per aïllar la casa i mantenir l'escalfor residual de la llum solar durant el dia.

Cuina amb estalvi

El fet de tapar les olles i paelles fa que l'escalfor es mantingui i no es consumeixi més energia del necessari.

Aprofita l'escalfor residual del forn i de la vitroceràmica apagant-los poc abans per acabar de cuinar. A més, et recomanem fer servir el mínim d'aigua per cuinar, sigui per bullir pasta o preparar-te un te.

Tanca neveres i congeladors

No mantinguis la nevera i el congelador oberts gaire estona per no perdre el fred generat. A més, col·loca'ls en espais ventilats sense llum solar directa i fixa la temperatura a 5 ºC (nevera) i –18 ºC (congelador). Per cada grau que s'abaixa, el consum d'energia augmenta un 5%.

Truc perquè el congelador sigui més eficient: controla els blocs de glaç per saber si l'has de netejar.

Aprofita les hores vall

Si el teu pla té diferents preus segons l'hora, recorda que les hores vall són les més econòmiques. Aprofita-les per utilitzar els aparells de màxim consum per estalviar i aprofitar més la tarifa.

T'interessa? Pots calcular el teu estalvi per saber si et surt a compte contractar-la a la nostra calculadora d'estalvi.

Estalvia aigua a la dutxa

Si tens el sistema de calefactor o acumulador d'aigua elèctric, no allarguis la dutxa més de 10 minuts perquè gastaries igual o més aigua que omplint la banyera. També pots estalviar canviant la carxofa de la dutxa per una d'"eco" i evitant malbaratar molta aigua en poc temps.

 

Són trucs molt senzills, però molt útils. Aplica'ls i estalvia consum elèctric fàcilment!

 


Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.