BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

Viatjant pel sender dels Pirineus

09/agosto/2016

De l’alta muntanya al mar

El GR 11 és un itinerari que neix al País Basc i passa per territori català, on creua els Pirineus i arriba fins al mar pel cap de Creus.

La ruta penetra Catalunya pel pont de Salenques (1) i creua els parcs naturals d’Aigüestortes i de l’Alt Pirineu (2) —amb gairebé 70.000 hectàrees, el més extens de Catalunya. Durant uns 30 quilòmetres, s’endinsa a Andorra, i torna al territori català per la Cerdanya (3), la vall més extensa dels Pirineus. Continua per paratges i poblacions de la serra de l’Albera, l’Alta Garrotxa (4) i les capçaleres dels rius Ter i Freser, fins que desemboca al mar pel Parc Natural del Cap de Creus (5). Al llarg del camí, es pot visitar el santuari de Núria o el monestir de Sant Pere de Rodes.

També es contemplen escenaris naturals tan espectaculars com el circ lacustre de Colomèrs, muntanyes i prats amb dotzenes d’estanys alpins o els cims més elevats del país: el Puigmal, de 2.910 metres, i la Pica d’Estats, que amb 3.143 metres constitueix el sostre de Catalunya.

La millor època per fer la ruta és a la primavera o a l’estiu, ja que durant els mesos més freds hi acostuma a haver molta neu. Alguns trams d’alta muntanya requereixen experiència i preparació. Tot el recorregut apareix marcat per grans desnivells, la presència de boscos i molta aigua. En el transcurs de la ruta hi ha refugis que permeten distribuir les etapes. Algunes variants s’endinsen en zones de gran interès, com el GR 11-20, que passa per la Vall de Boí.

Grans espais naturals
El GR 11 passa per grans espais naturals, com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, paratges d’interès com la serra de l’Albera, l’Alta Garrotxa, la Tossa Plana de Lles o les capçaleres dels rius Ter i Freser, i el Parc Natural del Cap de Creus.

Foto: El GR 11 passa al costat de la Vall de Boí. © José Luis Rodríguez

Más entradas de blog

És temps de tomàquets!

A l’amanida, al pa amb tomàquet, sofregit, al forn o a la planxa… El tomàquet és un producte...

Ha arribat ja el 20è concurs de dibuix d’Esclat!

El divendres 12 d’agost arrenca el concurs de dibuix infantil d’Esclat que aquest any celebra...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurarlas o rechazar su uso pulsando el botón "Configurar". Más información.