BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Viatjant per la Barcelona actual

15/abril/2016

Arquitectura d’avantguarda

Sempre viva, Barcelona ha apostat per modernitzar la seva fisonomia amb la implicació dels arquitectes contemporanis més reconeguts.

El recorregut pels principals edificis d’avantguarda de Barcelona comença a la Torre Agbar, obra de l’arquitecte francès Jean Nouvel el 2005 i porta d’entrada al districte més tecnològic de la ciutat, conegut com el 22@. La torre, de 145 metres, té més de 4.500 dispositius lluminosos que configuren imatges sobre la façana quan cau el sol.

Deu anys més jove és el MACBA, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, ubicat al Raval, l’autor del qual és el nord-americà Richard Meier. Declarat Museu d’Interès Nacional per la Generalitat, el MACBA està dedicat a l’exhibició d’obres fetes des de la segona meitat del segle XX fins a l’actualitat. Al costat hi ha el CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que ocupa part de l’antic edifici de la Casa de la Caritat que va ser reformat per Albert Viaplana i que té com a temàtica la cultura urbana.

Del tàndem format per Enric Miralles —ja traspassat— i Benedetta Tagliabue sorgeix el Parc Diagonal Mar (2002), la reforma del Mercat de Santa Caterina (2005), amb la seva coberta colorista, i l’edifici de Gas Natural Fenosa (2007), revestit per una pell de vidre que recobreix el conjunt. La Torre de telecomunicacions de Collserola, dissenyada per Norman Foster durant els Jocs Olímpics, és l’edifici més alt de la ciutat, amb 288 metres.

Disseny HUB, tot el disseny en un sol espai
Ubicat a l’edifici DHUB, el Museu del Disseny de Barcelona, que es va inaugurar el desembre de 2014, és el producte de la integració del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques, i disposa d’un fons de 70.000 objectes.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.