PREMSA_TITOL_PAGINA

PRENSA

Sigue la actualidad de los supermercados Bonpreu y Esclat a través de la sección de prensa

null

Blogs (Prensa)

Bon Preu col•labora amb La Gira Catalana del Bus Autònom

07/septiembre/2018
  • ÈRICA, el bus autònom de la gira catalana circularà per vuit municipis a partir del mes de setembre i fins a finals d’octubre
  • És una iniciativa pionera que permetrà experimentar, per primera vegada a Catalunya, la posada en marxa d’un transport públic amb vehicle autònom
  • L’acord reforça el compromís del Grup Bon Preu per la sostenibilitat i l’eficiència energètica

El Grup Bon Preu col•labora juntament amb l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb La Gira Catalana del Bus Autònom.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, i el president de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena i el Cap de Relacions Externes del Grup Bon Preu, Josep Castany han assistit aquesta tarda a l’acte inaugural, a Sant Cugat del Vallès, que dona el tret de sortida a la Gira Catalana del Bus Autònom.

La iniciativa permetrà experimentar, per primera vegada a Catalunya, la posada en marxa d’un transport públic amb vehicle autònom a les nostres ciutats. Els municipis catalans podran conèixer, en primera persona, com funciona un autobús autònom i quins són els seus avantatges; els més remarcables són la seguretat, la sostenibilitat, la flexibilitat i l’accessibilitat. El bus ÈRICA és 100% elèctric, fet que ajuda a reduir la contaminació sonora i atmosfèrica de les ciutats. La interconnectivitat del sistema afavoreix un transport, que pot atendre les necessitats de la ciutadania d’una manera més ràpida, que fomenta la intermodalitat i redueix congestions. En aquest sentit, promou una mobilitat més sostenible.

La gira es durà a terme de setembre a octubre, de manera que després de Sant Cugat el bus ÈRICA també circularà per Terrassa, Sabadell, Girona, El Vendrell, Reus, Martorell i Vic. Els ciutadans podran pujar-hi gratuïtament i conèixer de primera mà com funciona aquest nou sistema de transport.

Filosofia i compromís Bon Preu: aposta per la sostenibilitat i l’eficiència energètica

El compromís de Bon Preu és mantenir el màxim equilibri entre el desenvolupament de la seva activitat, la preservació del medi ambient i la contribució al benestar de la societat. Desenvolupar l’activitat comercial de manera sostenible és un dels objectius principals de gestió dels establiments i es reflecteix en les mesures que el Grup ha anat implantant per assolir la màxima eficiència en tots els processos. Aquestes accions es tradueixen en un major estalvi d’energia, la generació d’energia renovable i la gestió i reciclatge dels residus generats.

La construcció dels nous supermercats incorporen totes les millores tecnològiques de sostenibilitat i ecoeficiència, que permeten estalviar el 35% del consum d’energia d’un local comercial d’aquestes característiques i reduir un 40% les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Totes les noves instal•lacions del Grup Bon Preu estan pensades per reduir al màxim el consum energètic amb un sistema de gestió que les regula de manera eficient. Al Grup vam ser dels primers a Catalunya en obtenir la certificació energètica “A” dels edificis, que concedeix la Generalitat.

Nou Esclat a Sant Cugat

El Grup Bon Preu obrirà l’Esclat més modern de l’ensenya a Sant Cugat del Vallès. La inauguració de l’establiment està prevista pel mes de novembre. Es farà una inversió de més de 15 M€, en la construcció d’un edifici de darrera generació. El desenvolupament urbanístic serà d’11.000m², que contindran l’hipermercat amb una superfície de venda de 4.100m², serveis, magatzems i oficines. Amb la nova obertura es generaran 120 llocs de treball a la localitat.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurarlas o rechazar su uso pulsando el botón "Configurar". Más información.