PREMSA_TITOL_PAGINA

PRENSA

Sigue la actualidad de los supermercados Bonpreu y Esclat a través de la sección de prensa

null

Blogs (Prensa)

El Grup Bon Preu aposta per a la formació dual com a eina per impulsar el talent i generar llocs de treball

31/enero/2023
  • Bon Preu posa en marxa un projecte de formació professional en frescos per a joves en situació d’atur, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya.
     
  • Els participants rebran un any de formació a la companyia i posteriorment tindran l’oportunitat d’incorporar-se al Grup de manera indefinida, una tipologia de contracte que aplica al 97,7% dels treballadors.
     
  • Aquest projecte posa de manifest l’aposta per la formació del Grup, que en el darrer any va dedicar més de 80.000 hores a activitats formatives, i que compta amb un equip de més de 9.400 persones treballadores.

Grup Bon Preu continua apostant per la formació professional dual i engega un projecte propi de formació a les seves instal·lacions de Malla (Osona) per a joves d’entre 18 i 29 anys en situació d’atur, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta iniciativa, que dona continuïtat a altres projectes de formació dual que el Grup porta impulsant des de l’any 2014, posa de manifest el seu compromís amb l’educació professional. I és que el Grup, com a agent impulsor de l’ocupació al territori, considera que l’educació permanent és un pilar fonamental per a excel·lir en el model comercial. És per això que ha creat aquest nou programa que posa a disposició dels joves un conjunt d’eines teòriques i pràctiques per desenvolupar-se satisfactòriament en l’àmbit laboral i el sector, i que dona oportunitats professionals a futur dins el Grup.

Com a part d’aquesta iniciativa, un grup de 12 joves ha iniciat una formació dual especialitzada en frescos amb una duració d’un any. El programa consta d’un total de 630 hores, i es realitza tota a l’Escola de Comerç i al supermercat del Grup Bon Preu a Malla, on s’imparteix tant la teòrica com la pràctica. Per tal de consolidar una visió i formació transversal, els participants ocupen diferents llocs de treball a altres establiments del Grup, rotant com a professional de carnisseria, peixateria, xarcuteria, fruiteria, caixa i reposició. L'objectiu és què gràcies a la formació, orientació i acompanyament dels joves al llarg de tot l'any, aconsegueixin un futur professional i es millori també la qualificació professional del sector.

Un cop conclòs aquest programa, els joves obtindran parcialment els certificats de professionalitat en carnisseria i elaboració de productes carnis, i el d’activitats auxiliars de comerç, així com el títol del mòdul formatiu en venda i manipulació de productes de peixateria, homologats pel Servei d'Ocupació de Catalunya. En aquest sentit, un cop conclosa la formació, els joves tindran l’oportunitat de continuar desenvolupant la seva carrera professional dins el Grup Bon Preu amb un contracte indefinit, una tipologia de contracte de la que ja en disposen el 97,7% dels treballadors del Grup.

El compromís de Grup Bon Preu amb la formació
L’aposta per iniciatives de formació dual s’engloba dins del compromís del Grup Bon Preu amb la creació de llocs de feina al territori, la igualtat d’oportunitats, i la formació.

En aquest sentit, des de l’any 2005 el Grup Bon Preu impulsa l’Escola de Comerç, el vaixell insígnia de la companyia en matèria de formació interna i externa. Aquesta escola té tres seus, a Barcelona, Osona i Valls, i actualment se'n prepara una quarta a Girona. En paral·lel, el Grup porta a terme altres activitats que han permès que durant l’any 2022 s’hagin dedicat un total de 86.040 hores en formació per als diferents perfils professionals de la companyia.

Les persones són l’actiu més important de Grup Bon Preu, i per aquest motiu es generen tot tipus d’iniciatives per tal que es desenvolupin professionalment i formin part del projecte a llarg termini. Com a part del seu pla estratègic de talent, Bon Preu compta amb diferents mesures per atraure i fidelitzar als millors perfils professionals, així com iniciatives per fomentar la conciliació o programes d’incentius per a les més de 9.400 persones treballadores que formen part del Grup.

Sobre Grup Bon Preu
El Grup Bon Preu és una empresa catalana referent en el sector de l’alimentació, compromesa amb els ciutadans i el territori. El seu propòsit és facilitar el dia a dia dels seus clients, oferint serveis bàsics i quotidians en l’alimentació amb Bonpreu i Esclat i BonpreuEsclat supermercat online, carburants amb EsclatOil, i energia a través de la comercialitzadora elèctrica BonpreuEsclat Energia.

La seva activitat s’orienta al mercat català, amb l’anhel d’oferir els millors productes frescos i de proximitat en alimentació, una millora constant en la sostenibilitat i medi ambient i amb els millors preus. El Grup Bon Preu compta amb 133 supermercats Bonpreu; 54 supermercats Esclat; 22 centres de recollida de la compra a BonpreuEsclat Online i dona servei a domicili a més de 3,5 milions de persones al territori; té 58 benzineres EsclatOil i 13 minimercats, i més de 40.000 llars que confien en la seva comercialitzadora elèctrica BonpreuEsclat Energia.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.