PREMSA_TITOL_PAGINA

PRENSA

Sigue la actualidad de los supermercados Bonpreu y Esclat a través de la sección de prensa

null

Blogs (Prensa)

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, visita les instal·lacions del Grup Bon Preu

16/julio/2018
  • Bon Preu ha presentat la nova infraestructura d’automatització de productes frescos amb la presència del president, acompanyat per la consellera Chacón i el president i director general del Grup Bon Preu, Joan Font

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha assistit avui a la presentació de la nova infraestructura d’automatització de productes frescos de Bon Preu, acompanyat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i pel president i director general del Grup Bon Preu, Joan Font.

El magatzem de productes refrigerats, on s’ubica la nova infraestructura d’automatització, té una dimensió de 23.000m² i està situat a Balenyà, on es troba la ciutat logística del Grup. 

Torra, Chacón i Font han fet un recorregut per aquestes instal·lacions en les quals Bon Preu ha fet una inversió de 10 milions d’euros per millorar l’automatització. El nou sistema permet gestionar de forma més eficient l’expedició de safates dels productes refrigerats de 2-4ºC.

El president i director general del Grup Bon Preu ha mostrat al president de la Generalitat i a la consellera d’Empresa aquesta nova infraestructura que gestiona des de la recepció dels productes fins a la seva expedició, realitzant de forma automàtica l’elaboració de la comanda en caixes amb diferents productes per a cada establiment i la preparació del palet amb les diferents safates de productes. 

El president Quim Torra ha assenyalat que “Bon Preu és una de les empreses punteres del país” i ha destacat que s’ha de “donar tot el valor del món als nostres productes”. En aquest sentit, ha dit que “tota la cadena de valor fins a arribar al supermercat permet als nostres productors i comercialitzadors tenir l’oportunitat d’ofertar els seus treballs”.

Sostenibilitat i eficiència 
El nou sistema d’automatització permet l’optimització de les instal·lacions actuals i augmentar l’oferta de productes frescos. Un dels objectius primordials del Grup és reduir el malbaratament alimentari, el nou sistema permet controlar i gestionar les safates de manera individual. 

A més, la nova infraestructura de gestió automàtica farà augmentar l’eficiència del transport en un 15% i la conseqüent optimització dels camions per a la distribució de comandes del Grup, aconseguint una mobilitat més sostenible i la millora de la qualitat de l’aire. 

El magatzem de productes refrigerats de Balenyà es va inaugurar el passat mes de març de 2017 i va suposar una inversió de 38 milions d’euros i la generació de 200 llocs de treball. El magatzem compta amb una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic amb una potència de 650 kWp que permet estalviar 890.500 kWh anuals en consum de la xarxa elèctrica, el que suposa la generació del 40% del consum elèctric del magatzem.  

Proximitat i compra “online”
Al matí, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han visitat les instal·lacions de l’hipermercat Esclat de Malla, on han pogut conèixer de primera mà el model comercial del Grup Bon Preu basat en una gran varietat i qualitat de productes, la proximitat amb el territori, promovent els productes de Km 0, i els preus més competitius.  

Acompanyats pel president i director general de Bon Preu, Joan Font, també han pogut veure el funcionament del punt de recollida de compra online de l’hipermercat: des de l’any 2012, el Grup ofereix als seus clients el servei “compra i recull”, amb el qual es pot fer la compra online i recollir-la amb el cotxe. 

Aquesta setmana, Bon Preu ha anunciat un acord amb Ocado, un dels millors operadors online d’alimentació del món. Aquesta aliança estratègica permetrà renovar el web de compra online, es llançarà una aplicació mòbil, s’ampliaran els punts de recollida al llarg del territori i es milloraran les condicions del servei online.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.