PREMSA_TITOL_PAGINA

PRENSA

Sigue la actualidad de los supermercados Bonpreu y Esclat a través de la sección de prensa

null

Blogs (Prensa)

Els clients de Bonpreu i Esclat donen més de 64.000€ a Creu Roja

10/enero/2020

Els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen a tots els clients que paguin amb targeta bancària la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i fer una microdonació a una causa social. Durant el mes de desembre els clients de Bonpreu i Esclat han realitzat 376.296 donacions que han fet possible recaptar 64.654,36€ per a Creu Roja. Aquest import es destinarà a donar suport a l’alimentació de les famílies. Més de 165.000 famílies són ateses per Creu Roja en programes de pobresa. El concepte d’atenció social per part de Creu Roja consisteix en situar a la família al centre de les intervencions per tal d’assegurar una visió holística de les necessitats i definir correctament les intervencions que s’aplicaran. Les famílies estableixen amb la persona referent de la Creu Roja un pla de treball, que funciona com a un contracte de deures i drets, per establir l’itinerari de la família durant la intervenció. Així, encara que la família rebi suport per a l’alimentació, està rebent una atenció integral en relació al conjunt de les seves necessitats (salut, feina, habitatge, educació...).

 

Durant aquest mes de gener les donacions van destinades a Assís centre d’acollida, que treballa per oferir un espai/allotjament a les dones en situació de carrer per tal que puguin iniciar un procés de recuperació de la seva autonomia. A Catalunya, més de 14.000 persones no tenen una llar. D’aquestes, més de 3.500 són dones (25%). Les dones que viuen sense llar estan exposades a una doble vulnerabilitat: la d’estar en situació de sense llar i la d’estar exposades a la violència física i emocional que es pateix al carrer. Actualment, ASSÍS atén a 1.700 persones sense llar cada any; el 14% d’elles són dones.

Des de la posada en marxa de l’arrodoniment solidari, el febrer de 2019, els clients de Bonpreu i Esclat ja han donat més de 700.000€ a través de les col·laboracions amb diferents entitats com el Casal dels Infants, la Fundació Oncolliga, l’Associació de Cardiopaties Congènites (aacic), Save the Children, la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació Impulsa, la Fundació ACE, la Fundació Amics de la Gent Gran, la Vall d’Hebron Hospital Campus i Creu Roja.

 

Bon Preu treballa aquesta iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la pàgina web https://bonpreu.worldcoo.com/ca/ es pot fer seguiment de l’estat dels projectes. Tanmateix, els clients reben un codi de donació que es facilita junt amb el tiquet de compra que els permet realitzar qualsevol consulta o gestió relacionada amb el donatiu.

Actualment el Grup col·labora amb més de 140 entitats arreu del país fent donacions d’aliments. Més del 90% dels establiments Bonpreu i Esclat disposen d’acords per donar aliments a entitats com Càritas, Creu Roja, serveis socials d’ajuntaments o altres associacions amb l’objectiu de donar setmanalment producte sec i fresc. 

Bon Preu és una empresa plenament arrelada al territori on desenvolupa la seva activitat. Per això, contínuament vetlla pel bé comú de la societat establint vincles de cooperació i col·laboració amb diferents entitats solidàries. El compromís del Grup Bon Preu és mantenir el màxim equilibri entre el desenvolupament de la seva activitat, la protecció del medi ambient i la contribució al benestar de la societat.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.