PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

Bon Preu impulsa un codi de bones pràctiques per als seus proveïdors

19/d’abril/2023
  • Aquesta guia recull les pautes de comportament responsable obligatòries que han de complir les empreses que estableixin una relació comercial amb el Grup
  • Bon Preu continua consolidant la seva cultura de compliment i bon govern corporatiu de manera transversal a tota l’activitat de la companyia
  • Recentment, el Grup també ha constituït un Comitè d’Ètica i Valors que vetlla pel compliment i la difusió interna dels codis de conducta i pràctiques responsables

Com a part de la seva estratègia de bon govern i compliment normatiu, Bon Preu ha anunciat la creació d’un Codi de Bones Pràctiques per a Proveïdors, que estableix les pautes de conducta ètica i responsable que han de complir totes aquelles organitzacions que tinguin una relació comercial amb el Grup. El document recull diferents deures, d’obligat compliment, en àmbits com els drets humans, el medi ambient i la sostenibilitat, la seguretat i la higiene, o la confidencialitat i la protecció de dades.

Bon Preu treballa únicament amb proveïdors que demostrin els màxims estàndards de professionalitat, ètica i transparència. Per aquest motiu, el Codi de Bones Pràctiques és d’obligat compliment, i s’inclou com una part principal de qualsevol contracte que el Grup signa amb tercers. El compromís de Bon Preu és que qualsevol relació amb els seus grups d’interès es basi en un compromís ètic que vagi més enllà de les seves obligacions legals. Amb aquesta finalitat, la companyia contempla diferents mesures per verificar el compliment del Codi, com visites sense preavís a les  instal·lacions dels proveïdors, entre d’altres. En cas d’incompliment per part d’un proveïdor, Bon Preu valorarà una sèrie de mesures, en funció de cada cas concret, entre les quals s’inclou la finalització de qualsevol relació comercial de manera immediata.

El Codi de Bones Pràctiques per a Proveïdors s’ha desenvolupat d’acord amb diferents directrius internacionals, com per exemple la Declaració Universal dels Drets Humans, l’Acord de París sobre el canvi climàtic, o els principis de la Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció (UNODC). A més, tota la informació que s’hi inclou està totalment alineada amb els valors i principis ètics del Grup que recull el Codi Ètic del Grup Bon Preu, el document creat l’any 2009 que recull les polítiques de comportament ètic i responsable que han de complir tots els professionals que formen part de la companyia.

 Un comitè per garantir pràctiques responsables
El Codi de Bones Pràctiques per a Proveïdors s’afegeix a les diferents accions que desenvolupa Bon Preu per garantir un comportament ètic i responsable en el desenvolupament de l’activitat de la companyia, d’una manera totalment transversal, i en línia amb els principis fonamentals establerts en el Pacte Mundial de les Nacions Unides.

Com a part d’aquest compromís, el Grup compta, per exemple, amb diferents mesures en matèria de Política Corporativa Contra la Corrupció i el Frau, Política Anticorrupció o Política Corporativa de Regals i Atencions, entre d’altres

A més, Bon Preu també compta amb un Comitè d’Ètica, Valors i Compliment, un òrgan conformat per diferents perfils especialistes d’àrees com Legal, Compliance o Recursos Humans, que s’encarrega de vetllar pel compliment i difusió interna dels codis de conducta i pràctiques responsables del Grup. Aquest Comitè ha estat el responsable d’articular el Codi de Bones Pràctiques per a Proveïdors de Bon Preu, i s’encarregarà d’actualitzar-lo anualment amb l’objectiu d’assegurar-ne el seu compliment i efectivitat.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.