PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

El Rotary Club de Vic - Osona edita el llibre solidari ‘Amb Accent d’Osona’ per recaptar fons per les entitats de la comarca

27/de novembre/2020
  • Amb Accent d’Osona explica la història dels osonencs Albert Om, Àlex Crivillé, Pilarín Bayés i Montserrat Freixer, a través d’entrevistes en profunditat amb els protagonistes
  • El Rotary Club de Vic-Osona vol ajudar a entitats de la comarca amb la venda del llibre.
  • L’autora és veïna de Sant Martí de Centelles i ex-estudiant del grau de Periodisme de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, centre que ha assessorat el Rotary en el procés de publicació de l’obra

El Rotary Club de Vic-Osona publica, amb la col·laboració de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i el cofinançament del Bon Preu, el llibre solidari Amb Accent d’Osona, una obra que repassa la vida de quatre personatges osonencs: Pilarín Bayés, Àlex Crivillé, Montserrat Freixer i Albert Om. El llibre ha estat elaborat per la periodista i exalumna de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Alba Jaumandreu, i té la voluntat d’aconseguir aixecar recursos per poder finançar projectes d’entitats socials de la comarca d’Osona.

El llibre es començarà a vendre a partir del primer de desembre a tots els establiments Esclat de la comarca d’Osona. L’objectiu de l’obra és aconseguir aportar finançament a entitats de la comarca que tinguin projectes socials amb una inversió no superior als 5.000 euros. D’aquesta manera Rotary Club de Vic-Osona i Bon Preu cediran tots els diners recaptats i els donaran a les entitats corresponents. “No ens volem limitar a l’hora d’escollir una entitat; és per això que si el projecte funciona tenim pensat fer més edicions del llibre”, aclareix el president del Rotary Club de Vic-Osona 2019-2020, Jordi Parareda.

 

La vida a Osona

Amb accent d’Osona relata la història de la ninotaire Pilarín Bayés, l’activista social Montserrat Freixer, el pilot de motos Àlex Crivillé i el periodista Albert Om. Quatre osonencs reconeguts per la seva trajectòria professional. Quatre vides osonenques que no comparteixen trets comuns: cadascú amb unes vivències personals i familiars diferents, amb carreres i motius diferents però que totes neixen i creixen a Osona.

La lectura et descobreix que hi ha més enllà del seu reconeixement social, la infantesa, l’adolescència, fer-se adult, carreres professionals, amors, desamors, pèrdues, etc. Qui són realment i com han arribat fins aquí. Perquè la Pilarín va començar a dibuixar o perquè la Montserrat Freixer va començar a dedicar la seva vida a les accions socials de la comarca? Quina vida hi ha darrera d’un gran pilot de motos o quines inquietuds hi ha al dia a dia d’un periodista? Cada capítol, un per protagonista, desglossa un a un les vivències de quatre personatges de renom.

 

Un llibre gestat en pandèmia i amb col·laboració de la UVic-UCC

Les 112 pàgines del llibre traspuen llargues estones de converses, entrevistes, trobades i moltes paraules, que van quedar marcades pel distanciament social provocat per la pandèmia del coronavirus. Cada protagonista ha obert la ment i el cor per relatar les seves vivències a la periodista. Cada detall és fruit d’hores d’escriptura i, sobretot, d’escoltar i absorbir les històries.

“Crec que és meravellós descobrir i penetrar a la vida de persones que creiem conèixer pel simple fet de ser populars”, assegura l’escriptora, qui és exestudiant de la Facultat d’Empresa i Comunicació i va estar proposada per l’equip de direcció d’aquest centre per portar a terme el projecte, quan Rotary Club de Vic-Osona va plantejar-lo a la Universitat. “La proposta em va semblar un repte i alhora una oportunitat, no només professional sinó per ajudar”, diu Jaumandreu. “Volíem que la Facultat d’Empresa i Comunicació tingués veu en el projecte, ja que Rotary també vol contribuir a què nous professionals tinguin les seves primeres oportunitats”, afirma Parareda.

 

Rotary Club de Vic-Osona, més enllà del llibre 

Rotary Club de Vic-Osona forma part de la xarxa internacional de Rotary, amb més de 100 anys d’història, formada actualment per uns 38.000 Clubs arreu del món, amb presència a 179 països. Comparteix el lema universal de “Donar de sí, abans de pensar en sí” i també la seva acció mundial mitjançant la seva fundació internacional, ja que Rotary és l’associació altruista particular sense ànim de lucre més gran del món, amb més de 1.230.000 socis, i l’única associació privada membre assessor permanent de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).


Al llarg de la seva història el Club ha estat reconegut a nivell local pels  projectes que ha ajudat a  finançar d’entitats vinculades a la comarca, com ara Osona Contra el Càncer, Osona Salut Mental, Associació Diversitat Funcional d'Osona, Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer d'Osona, Sant Tomàs, la UVic-UCC i Consorci Hospitalari de Vic, entre altres.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.