PREMSA_TITOL_PAGINA

PREMSA

Segueix l'actualitat dels supermercats Bonpreu i Esclat a través de la secció de premsa

null

Blocs (Premsa)

L’Èrica arriba a El Vendrell amb la col•laboració de Bonpreu i Esclat

03/d’octubre/2018
  • ÈRICA, el bus autònom de la gira catalana, arriba a El Vendrell en el seu recorregut per vuit municipis durant els mesos de setembre i octubre. Des de l’inici de la gira ja ha transportat més de 6.000 ciutadans
  • És una iniciativa pionera que permetrà experimentar, per primera vegada a Catalunya, la posada en marxa d’un transport públic amb vehicle autònom
  • L’acord reforça el compromís del Grup Bon Preu per la sostenibilitat i l’eficiència energètica

 

El Grup Bon Preu col•labora, juntament amb l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb La Gira Catalana del Bus Autònom.

El regidor de Transports de l’Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, el director general de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Maria Serramià, el director d’Autocars Penedès, Josep Sivill i el Cap de Relacions Externes del Grup Bon Preu, Josep Castany, han assistit aquest matí a l’acte d’inauguració, a la Rambla del Vendrell.

El cap de Relacions Externes del Grup Bon Preu, Josep Castany, ha assenyalat que "Bon Preu és una empresa que es dedica a la distribució alimentària i, per tant, és una empresa que està molt preocupada per tots els temes de sostenibilitat i per fer la seva activitat de la manera més sostenible possible. Per això ens sentim molt còmodes col•laborant amb aquestes iniciatives que aposten per la sostenibilitat". Actualment, el Grup Bon Preu compta amb un hipermercat Esclat a El Vendrell.

La iniciativa permetrà experimentar, per primera vegada a Catalunya, la posada en marxa d’un transport públic amb vehicle autònom a les nostres ciutats. Els municipis catalans podran conèixer, en primera persona, com funciona un autobús autònom i quins són els seus avantatges; els més remarcables són la seguretat, la sostenibilitat, la flexibilitat i l’accessibilitat. El bus ÈRICA és 100% elèctric, fet que ajuda a reduir la contaminació sonora i atmosfèrica de les ciutats. La interconnectivitat del sistema afavoreix un transport, que pot atendre les necessitats de la ciutadania d’una manera més ràpida, que fomenta la intermodalitat i redueix congestions. En aquest sentit, promou una mobilitat més sostenible.

La gira es durà a terme els mesos de setembre i octubre, de manera que després de Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Girona i El Vendrell el bus ÈRICA també circularà per Reus, Martorell i Vic. Els ciutadans podran pujar-hi gratuïtament i conèixer de primera mà com funciona aquest nou sistema de transport.

Filosofia i compromís Bon Preu: aposta per la sostenibilitat i l’eficiència energètica

El compromís de Bon Preu és mantenir el màxim equilibri entre el desenvolupament de la seva activitat, la preservació del medi ambient i la contribució al benestar de la societat. Desenvolupar l’activitat comercial de manera sostenible és un dels objectius principals de gestió dels establiments i es reflecteix en les mesures que el Grup ha anat implantant per assolir la màxima eficiència en tots els processos. Aquestes accions es tradueixen en un major estalvi d’energia, la generació d’energia renovable i la gestió i reciclatge dels residus generats.

La construcció dels nous supermercats incorporen totes les millores tecnològiques de sostenibilitat i ecoeficiència, que permeten estalviar el 35% del consum d’energia d’un local comercial d’aquestes característiques i reduir un 40% les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Totes les noves instal•lacions del Grup Bon Preu estan pensades per reduir al màxim el consum energètic amb un sistema de gestió que les regula de manera eficient. Al Grup vam ser dels primers a Catalunya en obtenir la certificació energètica “A” dels edificis, que concedeix la Generalitat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.