BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Calçots al forn amb salsa

Calçots al forn amb salsa

13/de gener/2020

Recepta de calçots al forn amb salsa, ingredients per a 4 persones:

  • 2 nyores
  • 2 o 3 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d’alls
  • 15 g d’avellanes torrades
  • 15 g d’ametlles torrades
  • 1 llesca de pa torrat
  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 50 ml de vinagre
  • Sal
  • Pebre vermell de La Vera picant
  • 1 manat de calçots

 

  1. Per a la salsa, elimineu la cua, les nervadures i les llavors de les nyores, i deixeu-les en remull almenys 5 hores.
  2. Preescalfeu el forn a 200 °C. Escaliveu els tomàquets i la cabeça d’alls durant 15 minuts. Retireu-los del foc, deixeu-los temperar i peleu-los. Escorreu la nyora i, amb l’ajuda d’una cullera, traieu-ne la carn. Peleu les avellanes i les ametlles.
  3. Tritureu tots els ingredients amb la llesca de pa, l’oli d’oliva verge extra, el vinagre, mitja culleradeta de sal i una culleradeta de pebre vermell. Reserveu la salsa.
  4. Preescalfeu el forn a la màxima potència. Netegeu els calçots eliminant-ne les arrels i la primera capa. Col·loqueu-los a la reixeta del forn separats i coeu-los. Retireu-los del forn i emboliqueu-los en paper de diari 10 minuts o fins al moment de servir. Serviu-los acompanyats de la salsa.

Més entrades de blogs

Les espècies són el millor substitut de la sal

Segur que heu sentit o llegit més d’una vegada els consells que demanen reduir la quantitat...

Xai, carn de festa

Amb una carn tendra i un gust inconfusible, el xai triomfa a moltes llars del país. És apta...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.