BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Formatges i vins, un maridatge perfecte

Formatges i vins, un maridatge perfecte

03/d’octubre/2019

Ben seleccionats, el formatge i els vins es complementen a la perfecció, i maridar-los ens aporta un contrast de sabors ben emocionant.

Els formatges i els vins formen una gran parella. Ben seleccionats, s’arriben a complementar a la perfecció i, en ocasions, maridar-los ens ofereix contrapunts que poden resultar del tot emocionants.

En l’art del menjar i del beure hi ha poques regles fixes i totes les combinacions possibles depenen d’una subjectivitat natural. En el cas dels formatges i dels vins, tots dos es complementen i es realcen mútuament les millors virtuts. En aquest tipus de maridatge, la missió del vi no és potenciar el gust del formatge, sinó acompanyar-lo, ja que serà el formatge el que potenciï el sabor del vi. La idea és que tots dos ingredients convisquin en harmonia, creant la unió perfecta per despertar tots els sentits i donar un plaer màxim al paladar.

 

A Bonpreu i Esclat hi trobaràs tot el que necessites per a un bon maridatge

Oferir als convidats un maridatge de vi i formatge és una idea extraordinària. Si són amants del formatge i del bon beure, segur que l’experiència els semblarà molt enriquidora. Tanmateix, has de saber que maridar aquests dos productes no és cosa fàcil.

El primer que has de tenir en compte és que en aquest tipus de maridatge no s’hi valen les improvisacions. Per això és molt important que, prèviament, planifiquis bé què oferiràs als comensals. D’aquesta manera, podràs preparar una llista amb tot el que necessites perquè la trobada sigui tot un èxit.

A Bonpreu i Esclat t’hi oferim un ampli ventall de formatges per a tots els gustos: tendres, semicurats, curats, picants, blaus, de vaca, d’ovella, de cabra, especials… A l’hora de triar quins són els més adequats, els professionals que atenen als taulells de xarcuteria dels nostres establiments et poden assessorar i donar consells perquè el maridatge de formatge i vi doni un bon resultat. A més, al celler dels nostres establiments disposes d’una gran varietat de vins, que et permetran trobar l’opció ideal per servir amb cada un dels formatges que vulguis oferir als comensals. I no oblidis que també pots comprar formatge i vi online per fer el maridatge perfecte.

 

Regles bàsiques per al maridatge perfecte

Mentre prepares el maridatge de vi i formatge, cal que tinguis present que hi ha una sèrie de normes bàsiques que t’ajudaran a trobar el millor camí per aconseguir l’èxit. Pren nota d’aquests consells en funció del tipus de formatge que serviràs en cada moment:

Molt picants

El formatge que presenta un toc picant molt pujat exigeix el maridatge amb un vi lleuger i refrescant, que alleugi les papil·les gustatives després de l’esforç realitzat a l’hora de menjar el formatge.

D’ovella

Per a les varietats que presenten un sabor intens i mantegós, el maridatge perfecte pot ser un negre madur i amb cos.

Formatges molt grassos

Aquest maridatge necessita vins blancs o negres amb una certa acidesa de fruita, que ajudin a netejar la boca i preparar-la per continuar la ingesta.

Formatges més làctics i suaus

Requereixen que els combinem amb vins blancs joves i, fins i tot, blancs amb cos.

Blaus

Com que presenten una gran quantitat de sal, el maridatge demana vins blancs, vius i amb cos. També combinen a la perfecció amb vins licorosos i dolços. L’harmonia pot ser sublim.

Frescos

Els formatges frescos de tipus Burgos, mozzarella o mató normalment se solen servir acompanyats amb altres ingredients dolços o salats (codony, confitura, fruita seca, envinagrats, tomàquet…). En funció de l’acompanyament triat, optarem per un vi o per un altre. Així, per exemple, si servim el formatge amb melmelada o mel, podem maridar-lo amb un vi dolç i aromàtic. En canvi, si l’acompanyem de fruita seca o d’algun aliment salat, una bona tria serà un vi blanc sec.

 

No tinguis por de fer proves

Un cop repassats aquests consells genèrics, el millor que pots fer és no tenir por i animar-te a fer combinacions que et semblin atractives o que creguis que podran agradar als convidats. Un bon truc és triar formatges i vins de la mateixa zona (respectant sempre les indicacions bàsiques que hem comentat). Si segueixes aquestes pautes i apliques el sentit comú, el més probable és que el maridatge de vi i formatge sigui tot un èxit. Amb els productes de Bonpreu i Esclat i del nostre supermercat Esclat Online aconseguiràs una combinació perfecta.

Més entrades de blogs

Bosses de fetge gras i figa

Recepta de bosses de fetge gras i figa, ingredients per a 4 persones: 150 g de pernil...

Formatges vells i anyencs: sabor i personalitat

Coneixem amb el nom de formatges vells i anyencs els que tenen un procés de maduració més...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.