BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

angle-left Vés enrere

La carbassa, el gran tresor gastronòmic de la tardor

La carbassa, el gran tresor gastronòmic de la tardor

14/d’octubre/2020

Una hortalissa bona, nutritiva, saludable i molt versàtil a la cuina, que permet crear infinitats de plats a la cuina, dolços i salats.

La carbassa forma part del nostre receptari habitual des de molt de temps. La carbassa és una hortalissa bona, bonica i barata, a més de saludable, nutricionalment parlant. Una menja popular que és tot un tresor culinari, ja que es pot fer servir en molts plats, especialment durant la tardor, quan és la temporada alta d'aquesta cucurbitàcia taronja.

Per treure-li el màxim de profit, el primer que has de saber és que hi ha molts tipus de carbassa.

La més habitual, possiblement perquè és la més fàcil de pelar i tallar, és la carbassa violí, que identificaràs fàcilment per la seva forma allargada. Però, a l'hora de la compra en trobaràs moltes més, com la rabequet (molt gustosa, però de pela dura i rugosa), la potimarrón (d'un gust dolç, semblant al de la castanya) o la de cabell d'àngel (de pela molt dura, es fa servir per elaborar aquesta confitura clàssica).

A l'hora de triar-ne una, busca la que sigui més pesada, que vol dir que és plena, i que tinguin la pela aspra: són les més madures. El color també és important. Si tries una carbassa violí, assegura't que té un color marró-ataronjat ben viu, cosa que indica que és en el seu punt òptim de maduració.



Un receptari molt ampli
Un cop tinguis la carbassa a casa, arriba el moment de decidir què cuinaràs. Les opcions són múltiples, però en tots els casos, el plat triar tindrà un color intens que, de ben segur, alegrarà els dies de tardor. La carbassa és un ingredient fàcil de treballar a la cuina, ja que es cou ràpidament i té una textura vellutada. A més, funciona amb tot, tant amb receptes salades com plats dolços.

Per això, sempre pots decantar-te per un clàssic i preparar una crema de carbassa ben saludable: amb carbassons i ceba, és boníssima, però també es pot pujar un nivell més i acompanyar-la amb uns bolets de temporada saltats. És un bon acompanyament per a plats de carn i peix, i funciona bé en quiches, canelons, purés...

Si ets més de dolç, la carbassa, sense oblidar la confitura de cabell d'àngel, també permet un ampli ventall de pastissos i pastissets. Atreveix-te a fer combinacions amb els teus ingredients preferits, com uns bunyols de carbassa o unes boletes de coco i carbassa.

Des del punt de vista nutricional, la carbassa és fàcil de digerir, té un contingut d'aigua molt elevat, poques calories i el seu consum és beneficiós per a la vista i la pell. En resum, la carbassa és una hortalissa de temporada, amb un gust amb punt dolç deliciós, que és tot un tresor gastronòmic de la tardor.

 

 

Més entrades de blogs

Flam de mató

Ingredients (per 6 persones): 500 g de mató 500 ml de nata líquida 4 ous batuts 250...

Raviolis de bolets amb formatge de cabra

Ingredients per a 4 persones 100 g de carbassa tallada a daus d'1 x 1 cm 200 g de ...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.